25.08.2013 16:09

Feyenoord hekkensluiter-af na overwinning op NAC Breda

Na een dramatische start van het eredivisieseizoen 2013/2014 heeft Feyenoord zondagmiddag zijn eerste drie punten van het seizoen behaald. In De Kuip had de ploeg van Ronald Koeman weinig moeite met NAC Breda. Drie treffers van Feyenoord-topscorer Graziano Pellè waren voldoende voor de overwinning: 3-1.

Na de verloren wedstrijden tegen PEC Zwolle (1-2), FC Twente (1-4) en aartsrivaal Ajax (4-1), moest Feyenoord vandaag wat rechtzetten. Met een fanatiek publiek dat als twaalfde man fungeerde, liet de Rotterdamse ploeg vanaf de eerste minuut hun aanvallende intenties blijken. Dat resulteerde in de twaalfde minuut van de wedstrijd tot een dot van een kans voor Samuel Armenteros, maar van dichtbij trof hij doelman Jelle ten Rouwelaar met zijn kopbal.

NAC Breda had gedurende de hele wedstrijd veel moeite met de druk die Feyenoord op hun verdediging zette. Doordat de ploeg van Nebojsa Gudelj in aanvallend opzicht weinig klaarspeelde, was het voornamelijk bezig met het tegenhouden van de Feyenoord-storm. Na een kleine veertig minuten spelen was het echter gedaan voor de club uit Breda, toen Pellè binnen een zeer kort tijdsbestek tweemaal scoorde.

Het eerste doelpunt van de Italiaanse spits brak de ban voor Feyenoord. Uit een vrije trap van Jody Clasie, kopte Pellè raak. Na het doelpunt liep hij naar de zijlijn om met iedereen, inclusief wisselspelers, samen te juichen. Slechts één minuut na het eerste doelpunt, verdubbelde Feyenoord de score. Weer was het de succesvolle tandem Clasie-Pellè die voor het doelpunt zorgde. Op aangeven van de Oranje-international kon de Feyenoord-spits zijn tweede van de middag maken.

Ook in de tweede helft was NAC Breda niet bij machte om het Feyenoord lastig te maken. Een kleine tien minuten na de theepauze maakte Pellè zijn derde doelpunt van de middag en zijn vijfde van het seizoen. Op aangeven van Armenteros, die een goede indruk achterliet, kopte hij de bal achter doelman Ten Rouwelaar. De wedstrijd leek over, maar na een hoekschop ontstond een scrimmage voor het doel van Erwin Mulder, waarbij Joey Suk zijn voet tegen de bal kon zetten en de 3-1 maakte.

Het doelpunt van NAC Breda was echter geen voorbode van een comeback, want Feyenoord had in verdedigend opzicht weinig te dulden van de Noord-Brabanders. Op een kopbal van Buijs en een schietkans van Lurling, kwam de ploeg van Gudelj niet dicht bij de 3-2. Feyenoord kreeg in het laatste halfuur van de wedstrijd ook nog een aantal kansen, maar er werd niet meer gescoord in De Kuip. Feyenoord staat na vier wedstrijden spelen op een veertiende plaats, NAC Breda bezet de zeventiende positie in de Eredivisie.