30.08.2013 22:34

Janssen luistert debuut bij NEC op met punt tegen NAC

In de eerste vier speelrondes boekte zowel NAC Breda als NEC Nijmegen geen overwinning, en daar is vrijdagavond geen verandering in gekomen. In het Rat Verlegh Stadion hoopte het thuispubliek op de eerste driepunter van het seizoen, maar achteraf mag de club uit Breda van geluk spreken dat het een punt aan de wedstrijd heeft overgehouden. Anton Janssen, die debuteerde als hoofdtrainer van de Nijmegenaren, zag zijn elftal het tweede punt van het seizoen halen.

De wedstrijd begon erg goed voor de thuisploeg: Na slechts vier minuten spelen zette Rydell Poepon zijn team op voorsprong. De voorzet van Jeffrey Sarpong werd in eerste instantie nog gemist door Joey Suk, maar zoals een goede spits betaamt stond Poepon bij de tweede paal om de bal in het doel te schieten. In het restant van de eerste helft kregen beide ploegen mogelijkheden om te scoren, maar het duurde tot de 43ste minuut totdat er voor de tweede keer werd gescoord. Met een bekeken schot schoot Victor Pálsson de bal over Jelle ten Rouwelaar, die te ver voor zijn doel stond, in het doel en zette NEC vlak voor rust op gelijke hoogte.

NAC, dat in de eerste helft het betere van het spel had, begon ook de tweede helft goed. Met de goed spelende buitenspelers Sarpong en Verbeek lukte het de club uit Breda om NEC onder druk te zetten, wat tot een goede kans voor Sarpong leidde. De rappe aanvaller kreeg na een één-twee met Anthony Lurling de mogelijkheid om de thuisploeg weer op voorsprong te zetten, maar stuitte op doelman Kalle Johnsson. Na de goede kans van NAC leek de puf er bij de ploeg van Nebojsa Gudelj uit te zijn, want in het laatste halfuur maakte NEC aanspraak op de overwinning. Via Navarone Foor, Michael Higdon en Marcel Stutter kregen de Nijmegenaren drie levensgrote kansen op de 1-2. Drie maal lukten het de NEC'ers niet om tot scoren te komen, waardoor de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel eindigde.

Zowel NAC als NEC is na vijf speelrondes nog steeds zonder overwinning. Met het gelijkspel van vrijdagavond zijn beide ploegen weinig opgeschoten, want de clubs staan nog steeds op de laatste twee posities op de ranglijst van de Eredivisie. Over twee weken speelt NAC een uitwedstrijd tegen Roda JC, NEC speelt in de zesde speelronde een thuiswedstrijd tegen Feyenoord.