01.09.2013 16:21

AZ en Vitesse spelen gelijk in matig duel

In een ontzettend matig duel hebben AZ en Vitesse met 1-1 gelijkgespeeld. Mattias Johansson bracht AZ in de eerste helft met een schitterend doelpunt op voorsprong, maar vlak voor tijd kopte Jonathan Reis een voorzet van Frank van der Struijk tegen de touwen.

De eerste helft was niet om aan te zien, er werd in een veel te laag tempo gespeeld en de passing was ontzettend slordig. Beide teams creëerde dan ook amper kansen. Met nog ongeveer tien minuten te spelen in de eerste helft noteerde Vitesse de eerste echte mogelijkheid. Davy Pröpper kopte een voorzet van Lucas Piazón maar net over het doel. Even later kreeg Vitesse wederom een dot van een kans. Theo Janssen nam het doel van AZ onder vuur, Esteban moest tot het uiterste gaan om de bal uit het doel te houden. De rebound kwam voor de voeten van Mike Havenaar. De Japanner kon de bal in een leeg doel schieten, maar hij schoot de bal huizenhoog over. Het had er alle schijn van dat de brilstand ook als ruststand op het scorebord zou staan, niets was minder waar. Mattias Johansson begon aan een mooie solo en kwam vanaf de rechterflank naar binnen gelopen. De Zweed schoot de bal vervolgens met zijn linker in de verre hoek, onhoudbaar voor doelman Piet Velthuizen.

Het wedstrijdbeeld bleef in de tweede helft hetzelfde. Het tempo lag te laag en de passing was slordig, het was veelal Vitesse dat balbezit had maar er werden amper kansen gecreëerd. AZ leek de wedstrijd te gaan winnen, maar vlak voor tijd kopte Jonathan Reis een voorzet van Frank van der Struijk tegen de touwen. Eerder had Havenaar Vitesse al op gelijke hoogte moeten koppen. Een voorzet van Renato Ibarra werd teruggekopt door Reis op Havenaar. De Japanner kon van dichtbij koppen, maar zijn poging was te zwak. Het bleef bij een 1-1 gelijkspel, en dit was een terechte uitslag in dit matige duel.

Volgende week wordt er niet gevoetbald in de Eredivisie aangezien het Nederlands elftal moet aantreden tegen Estland en Andorra. De eerstvolgende wedstrijd van AZ is een thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Vitesse moet in diezelfde speelronde op bezoek bij ADO Den Haag.