16.05.2013 21:45

FC Twente begint goed aan play-offs

FC Twente is goed begonnen aan de play-offs. In de Euroborg werd FC Groningen met 0-1 verslagen. Matchwinner was de Chileen Felippe Gutiérrez. Hij maakte in de 22e minuut van het duel met een wonderschone goal het enige doelpunt van de wedstrijd.

De wedstrijd begon open en de ploegen gingen lange tijd gelijk met elkaar op. Even leek FC Groningen op voorsprong te komen, maar de treffer van David Texeira werd wegens buitenspel afgekeurd. Na wat mogelijkheden over en weer maakte FC Twente-middenvelder Felippe Gutiérrez op onnavolgbare wijze de 0-1. Een voorzet van Dusan Tadic van de rechterkant verlengde de Chileen met zijn linkerbeen naar de verre hoek en liet FC Groningen-doelman Marco Bizot kansloos.

De jonge doelman hield zijn ploeg in het vervolg van de eerste helft wel op de been. Op inzetten van Castaignos, Rosales en Tadic had hij een goede parade in huis. FC Groningen kon er zelf niets tegenover zetten en daarom was de ruststand even terecht als logisch: 0-1.

De tweede helft begon FC Groningen voortvarend. De ploeg van scheidend trainer Robert Maaskant was direct fel en dat leidde tot wat kleine mogelijkheden. Maar heel gevaarlijk werden de Groenwitten niet en Twente leek de tussenstand wel prima te vinden. De Tukkers hadden weinig behoefte om zelf de aanval te zoeken, al werd er nog wel een doelpunt van Castaignos afgekeurd. Vlak voordat hij een voorzet vanaf links door Tadic afrondde, had hij een overtreding gemaakt op Burnet. Pieter Vink had dat gezien en keurde daarom de goal terecht af.

Het laatste half uur van de wedstrijd was het aanzien nauwelijks waard. Beide elftallen leken toch last te hebben van het steeds zwaarder wordende veld. Vanaf het eerste fluitsignaal stonden de hemelsluizen namelijk wagenwijd open in de Euroborg en dat kwam gedurende de wedstrijd het spel niet ten goede. Vlak voor tijd waren er echter nog wel twee momenten van enige opwinding. Een droge pegel van Willem Janssen werd gekeerd door Bizot en Dusan Tadic produceerde in kansrijke positie een slap balletje dat het ook nog eens aan alle richting ontbrak. FC Groningen kon helemaal niet gevaarlijk worden, waardoor Twente als verdiende winnaar het veld afstapte.

Aanstaande zondag is de return en dan wordt duidelijk wie er in de race blijft voor Europees voetbal.