04.08.2013 15:30

SC Cambuur en NAC Breda scoren niet:

De historie van SC Cambuur maakte deze wedstrijd tot een aardige pot voetbal, maar wat op de mat werd gelegd was bij vlagen niet aantrekkelijk. SC Cambuur en NAC Breda kwamen in negentig minuten tot drie kleine kansen.

SC Cambuur acteerde na dertien jaar afwezigheid weer op het hoogste niveau. Met veel vertrouwen en enthousiasme begonnen de Friezen aan de wedstrijd, en de eerste tien minuten waren ze ook de bovenliggende partij. Het echte doordrukken was er niet bij, en de eerste grote kans was dan ook voor NAC Breda. Na een kwartier raakt de spits van de uitploeg de lat na een voorzet van Elson Hooi. Diezelfde Hooi scoorde een kwartier later een doelpunt, maar die werd afgekeurd na een overtreding van Joey Suk.

Ook in de tweede helft gebeurde niet veel. Het inbrengen van Jody Lukoki bracht zowel op de tribunes als op het veld wel wat teweeg. De huurling van Ajax heeft met zijn snelheid een handig wapen en stelde zijn voetbalschoenen weer eens op de proef. Uit die situatie ontstond bijna een penaltymoment, maar Suk kreeg de bal op zijn arm toen die langs zijn lichaam hing. Elson Hooi had de wedstrijd kunnen openbreken, maar de rechtsbuiten was te afwachten oog in oog met Leonard Nienhuis.

Al met al kan SC Cambuur tevreden zijn met het eerste punt in de competitie. De ploeg zal het nog moeilijk genoeg krijgen in de Eredivisie en zal dit punt moeten koesteren.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner