04.08.2013 17:30

Go Ahead krijgt te weinig met een punt

Go Ahead Eagles heeft zich in haar eerste wedstrijd van een positieve kant laten zien. Op bezoek bij FC Utrecht speelde het 1-1. In de beginfase hadden de gasten weinig te vertellen, maar naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Go Ahead steeds meer het hef in handen.

De openingsfase was in het voordeel van FC Utrecht. De thuisploeg dwong Go Ahead Eagles terug op eigen helft. Na zes minuten resulteerde dat al bijna in het eerste doelpunt. Een verre ingooi kwam voor de voeten van Jens Toornstra. De middenvelder haalde vanaf de rand van het zestien ineens uit. Zijn schot spatte uiteen op de lat. Later was het alsnog raak voor FC Utrecht. Een indraaiende vrije trap van Tommy Oar werd door Dave Bulthuis achter Eloy Room gekopt: 1-0.

Daarna probeerde Utrecht de wedstrijd te controleren. Na de drinkpauze kropen de gasten echter meer uit hun schulp en gingen ze aanvallender spelen. Verder dan twee schoten van Marnix Kolder kwam de formatie van hoofdtrainer Foeke Booy niet. De eerste poging van Kolder ging voorlangs en zijn tweede inzet eindigde op het been van Bulthuis. De thuisploeg liet zich na het openingsdoelpunt maar af en toe aanvallend zien in de eerste helft.

Na de theepauze had FC Utrecht nog maar weinig te vertellen. Go Ahead Eagles kwam direct na de rust op gelijke hoogte. Na een mooie combinatie met Jarchinio Antonia zette Xander Houtkoop zichzelf vrij voor de keeper en schoof Houtkoop beheerst raakt. Daarna was Go Ahead lange tijd heer en meest in de Galgenwaard.

Invaller Jeffrey Rijsdijk had halverwege het tweede bedrijf de mogelijkheid om zijn elftal op voorsprong te brengen tegen Utrecht. De middenvelder vond tweemaal doelman Robbin Ruiter op zijn pad. Ook Marnix Kolder zag zijn inzet gekeerd worden door de goalie. Aan de andere kant was Utrecht gevaarlijk met een vrije trap van Toornstra die net naast ging. In de slotseconden nam Go Ahead bijna alsnog de drie punten mee naar huis. Jop van der Linden mocht aanleggen voor een vrije trap. Zijn bal leek even in de rechter kruising te belanden, maar kwam op de paal terecht. Zo werden de punten na negentig minuten gedeeld.