09.08.2013 23:00

Roda JC wint gezapige wedstrijd met 2-0

Roda JC heeft de eerste drie punten in de Eredivisie binnen. In een saaie en onaantrekkelijke wedstrijd won de thuisploeg met 2-0 van SC Cambuur.

Het zegt genoeg dat pas in de dertigste minuut de eerste grote kans ontstond. Krisztián Németh werd diep weggestuurd en kwam één op één met SC Cambuur-doelman Leonard Nienhuis. Németh omspeelde de goalie knap, maar kon vervolgens niet de bal in het lege doel prikken. Vijf minuten later was het wel raak. Via-via kreeg dezelfde Németh de bal in het strafschopgebied en nu was de spits wel trefzeker. Met links schoot de Hongaar de bal tegen de touwen.

In de tweede helft begon SC Cambuur beter te voetballen. Aardige combinaties werden echter nooit op waarde geschat door het eindstation. Vaak was dit een aanvaller die de bal verkeerd meenam, of een flankspeler die het balletje toch weer terug speelde op de bank. Na een uur spelen haalde Marcel Ritzmaier uit, maar zijn schot eindigde hoog over. Het was Mitchell Donald die de saaie wedstrijd toch nog een leuk einde bezorgde. Op aangeven van Frank Demouge scoorde hij de 2-0.