11.08.2013 15:30

FC Twente legt rood Feyenoord over de knie

Het is Feyenoord opnieuw niet gelukt om te winnen in de Eredivisie. In eigen huis ging de ploeg hard onderuit tegen FC Twente. De Rotterdammers eindigden de wedstrijd met negen man, na kaarten voor Jordy van Deelen en Stefan de Vrij.

De wedstrijd wilde in de eerste helft maar niet loskomen. Pas in de dertigste minuut brak de wedstrijd open, nadat Graziano Pellè volledig vrij kon inkoppen na een corner van Jordy Clasie. FC Twente zocht direct de aanval na de openingstreffer en werd zeven minuten later beloond. Kyle Ebecilio kreeg de bal van de uitblinkende Dušan Tadić en schoot onberispelijk binnen.

De tweede helft ontvlamde al vrij snel. Via een Feyenoord-been kwam de bal ietwat gelukkig bij Shadrach Eghan, die uit het niets vrij stond en door kon op Erwin Mulder. Jordy van Deelen trok als verdediger aan de noodrem en moest dat bekopen met een rode kaart. Vervelend voor Feyenoord, maar de penalty die FC Twente kreeg luidde een slechte periode in. Tadić benutte het buitenkansje, maar mocht een kwartier later weer aantreden na een overtreding van Joris Mathijsen. Daarvoor kreeg Stefan de Vrij zijn tweede gele kaart, waardoor Feyenoord met negen man verder moest. Tadić scoorde ook zijn tweede penalty, maar was nog niet klaar met zijn goede spel. Hij bezorgde Luc Castaignos namelijk een niet te missen kans, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-4 overwinning voor FC Twente.