11.08.2013 17:30

FC Groningen zorgde met fris aanvallend voetbal voor een mooie voetbalmiddag in de Euroborg

Tegenstander in het Hoge Noorden was FC Utrecht en de ploeg van Jan Wouters had wat goed te maken voor de eerste weken van het nieuwe seizoen. De Europese uitschakeling door het Luxemburgse FC Differdange 03 en het gelijkspel tegen de Eagles leverde de Utrechtse ploeg niet veel moraal op en dat moest tegen FC Groningen rechtgezet worden.

FC Groningen was de ploeg die uitstekend aan het nieuwe seizoen was begonnen. De ploeg begon de wedstrijd met veel zelfvertrouwen en werd in het zadel geholpen door Utrecht-verdediger Mark van der Maarel. De aanvoerder raakte in de eerste minuut zijn tegenstander Teixeira in het strafschopgebied. Scheidsrechter Dennis Higler kon niet anders dan een penalty toekennen en die werd raak geschoten door Nick van der Velden. Dat was een lekker begin van de wedstrijd en het gaf de thuisploeg wat rust in de eerste helft. FC Utrecht kwam er erg moeilijk doorheen en creëerde weinig kansen. Steve de Ridder was de enige speler van Utrecht die opviel vanwege zijn dreiging en loopacties, maar doelman van Groningen Marco Bizot hoefde niet veel te doen gehad de eerste 45 minuten.

In het eerste kwartier van de tweede helft liet FC Utrecht zich van zijn beste kant zien. De verzorgde opbouw van Derijck en Heerings was mooi om aan te zien en de ploeg van Jan Wouters controleerde de wedstrijd. Het enige manco van FC Utrecht was het creëren van doelpogingen en zodoende wist de ploeg uit Utrecht ook niet te scoren. Dat gebeurde wel aan de andere kant. De supporters van de thuisploeg konden juichen in de 71e minuut, toen Richairo Zivkovic raak schoot na een lange aanval van FC Groningen. Met die 2-0 kon FC Groningen de boel op slot gooien en de voorsprong verdedigen. Ook in de resterende twintig minuten wist FC Utrecht niet echt gevaarlijk te worden, op een vrije trap van Jens Toornstra na.

Na 93 minuten vond Dennis Higler het mooi geweest en floot voor het einde van de wedstrijd. FC Groningen was vandaag de baas in eigen thuis en met een 2-0 zege, pakt de ploeg opnieuw drie punten. FC Utrecht heeft na twee wedstrijden, één schamel puntje en de ploeg van Jan Wouters moet zich de komende weken in het zweet gaan werken om punten binnen te sprokkelen. FC Groningen is de ploeg met vertrouwen en laat met fris combinatievoetbal erg leuke dingen zien dit seizoen. 2-0 voor FC Groningen in de Euroborg: de supporter van Groningen kon tevreden naar huis.