18.08.2013 19:30

Een Utrecht onwaardig FC Utrecht tegen een sterk FC Twente eindigt in een doelpuntenfestijn.

De supporters van FC Twente konden tevreden naar huis nadat ze de wedstrijd tegen FC Utrecht aanschouwd hadden. 6-0 is een uitslag die indruk maakt en de ruime overwinning was volledig verdiend. FC Utrecht speelde onthutsend zwak, kon de bal niet in de ploeg houden en creëerde bijna geen kansen.

In de eerste helft kreeg de ploeg van Jan Wouters in de eerste minuut wel een grote kans toen Mårtensson tegen doelman Marsman aanschoot. Na die kans kwam FC Utrecht niet meer in het spel voor. FC Twente nam de leiding in het duel en bleef die leiding 89 minuten lang vasthouden. Kans op kans werd gecreëerd en na acht minuten was het Quincy Promes die de score opende in de Grolsch Veste. Vier minuten later was het weer raak, toen Tadić de strafschop benutte, die veroorzaakt was door de Zweed Mårtensson. 2-0 na twaalf minuten: dat was een flinke domper voor Jan Wouters. Op dat moment kon hij nog niet beseffen dat de schade nog veel groter zou worden. In de 25e minuut maakte Luc Castaignos met een echt spitsendoelpunt de 3-0 voor FC Twente. Dat was zijn eerste van de middag, want elf minuten later maakte Castaignos de 4-0 op aangeven van Tadić. Dat was ook de ruststand: 4-0 is wel een score waar je als trainer van de verliezend ploeg iets over kan zeggen in de kleedkamer.

In de tweede helft ging FC Twente verder waar het in de eerste helft gebleven was. Het dicteerde de wedstrijd volledig, maar de doelpunten bleven in de tweede helft even uit. Je ziet vaker dat een ploeg na rust moeite heeft om het ritme uit de eerste helft op te pakken bij een grote score en vandaag was dat niet anders. Pas in de 68e minuut kon het volgende doelpunt worden bijgeschreven: Quincy Promes maakte zijn tweede treffer van het duel, opnieuw was Dusan Tadić de aangever. De Serviër speelde sowieso een geweldige wedstrijd en strooide negentig minuten lang met passjes. Alleen bij het laatste doelpunt was Tadić niet betrokken. In de negentigste minuut was de hoekschop van Joshua John en het afmaken van Rasmus Bengtsson: 6-0. Twee minuten later floot scheidsrechter Pol van Boekel voor het einde van de wedstrijd. De supporters van FC Twente konden tevreden naar huis. De supporter van FC Utrecht waren in de rust al vertrokken, op twee die-hard supporters na. Het grootste deel was dus halverwege de lange terugreis naar Utrecht, toen het eindsignaal klonk in een volgepakte Grolsch Veste.