24.08.2013 23:45

Het gaat nog steeds te gek met PEC

PEC Zwolle kan zich na de 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Cambuur koploper van de Eredivisie noemen. In de matige wedstrijd was de ploeg van trainer Ron Jans uiteindelijk de verdiende winnaar.

Zwolle was in de eerste 45 minuten de betere ploeg, maar kon dit niet uitdrukken in doelpunten. Benson had met twee grote kansen de score wel kunnen openen, maar zijn vizier stond zeker niet op scherp en faalde twee keer oog in oog met keeper Nienhuis. Cambuur kon echter niet meer dan speldenprikjes uitdelen. Barto kon een voorzet van Lukoki geen genoeg richting geven en bij een uitbraak verprutste Lukoki een breedtepass die Oebele Schokker alleen op Begois had kunnen zetten. De ruststand was derhalve 0-0.

In de tweede helft bracht Ron Jans Guyon Fernandez voor Saymak en de PEC-trainer bleek weer een gelukkige hand van wisselen te hebben. Nadat Fernandez net naast had geschoten leek de wedstrijd een beetje dood te bloeden en af te stevenen op een 0-0 eindstand. Daar stak super-sub Fernandez een stokje voor. Na een prima aanval pegelde PEC-aanvoerder Bram van Polen op doel en zijn inzet werd niet goed verwerkt door Nienhuis. De rebound werd vervolgens door Fernandez in de 69e minuut binnengetikt. Alweer zijn derde doelpunt als invaller! Al had de Feyenoord-huurling wel geluk dat scheidsrechter Kuipers de handsbal, voorafgaande aan zijn doelpunt, over het hoofd zag.

Tien minuten later had PEC ook niet te klagen toen Kuipers een strafschop gaf na een charge van Van Der Laan op Drost. De jonge aanvaller ging na een licht contact gewillig na de grond in het strafschopgebied. Kuipers zag er een penalty in en die werd door Rochdi Achenteh onberispelijk benut: 2-0. Na het tweede doelpunt had Zwolle de score nog verder kunnen opvoeren, maar Benson en Nijland misten in kansrijke positie.

Door de overwinning heeft PEC Zwolle nog altijd geen puntverlies geleden en is na het gelijkspel van PSV bij Heracles zelfs de enige koploper in de Eredivisie. Dat zal niemand bij aanvang van de competitie hebben gedacht.