25.08.2013 17:30

Vitesse sluit aan bij top na winst op FC Twente

In een aantrekkelijke eerste helft en een saaie tweede helft heeft Vitesse het puntentotaal in de Eredivisie opgeschroefd naar zeven. In een wedstrijd met twee gezichten wonnen de Arnhemmers met 1-0 van FC Twente.

De eerste kans van de wedstrijd kwam van FC Twente, maar was voor Vitesse. Roberto Rosales verschalkte bijna zijn eigen keeper toen hij de bal met de borst terug wilde leggen. Dit was het enige hoogtepunt tot aan de 1-0, toen Mike Havenaar een corner van Theo Janssen onberispelijk inkopte. Na de goal veranderde het spelbeeld. Lucas Piazón raakte de paal na een mooie rush en Guram Kashia redde Vitesse door een bal van de lijn te halen. Het was eigenlijk een wonder dat er na de goal van Havenaar niet gescoord werd.

De neutrale toeschouwer kon zich in de handen wrijven na zo'n eerste helft, maar kwam bedrogen uit. Vitesse hoefde niet meer te scoren en bij FC Twente mislukte teveel om grote kansen te creëren. Dit zorgde voor een tweede helft met weinig diepgang en nog minder grote kansen. Luc Castaignos en Luka Đorđević - die zijn debuut maakte voor FC Twente - kregen nog een aantal kansen, maar Piet Velthuizen werd nooit echt op de proef gesteld. Door de overwinning sluit Vitesse zich aan bij vijf andere clubs met zeven punten. Onder andere Ajax en tegenstander FC Twente hebben ditzelfde aantal. Daarboven maken PSV (tien punten) en PEC Zwolle (twaalf punten) nog de dienst uit.