25.08.2013 19:30

Geduldig FC Utrecht vecht zich langs AZ

FC Utrecht heeft zondag haar eerste overwinning van het seizoen geboekt. In eigen stadion was de ploeg met 2-0 te sterk voor AZ. Grote man aan de kant van de thuisploeg was Steve de Ridder. De vleugelaanvaller nam beide treffers voor zijn rekening.

Zowel FC Utrecht als AZ begon zeer behoudend aan de wedstrijd in De Galgenwaard. De Alkmaarders lieten het balbezit aan de thuisploeg en probeerden het achterin vooral compact te houden. Dat had wel de gewenste uitwerking, aangezien de Domstedelingen er niet in slaagden om een kans te creëren. Het enige gevaar van FC Utrecht kwam door AZ-doelman Esteban. De keeper liet een hoge voorzet los en zag tot zijn opluchting de bal via Dave Bulthuis naast gaan.

De Alkmaarders slaagden er niet in om aanvallend iets te forceren. Het gokte vooral op een fout bij FC Utrecht, maar ook de manschappen van hoofdtrainer Jan Wouters stonden in de eerste helft zeer sterk te verdedigen. Door het defensieve spel van beide teams vielen er in het eerste bedrijf geen kansen te noteren.

Verbeek greep in de rust hard in door zowel Viktor Elm als Nemanja Gudelj naar de kant te halen. In het begin leek die wissel nog effect te hebben, maar al redelijk snel was de bal weer veelvuldig in het bezit van FC Utrecht. AZ werd op vechtlust afgetroefd in de tweede helft. Dat leverde al snel een doelpunt van Steve de Ridder op. Hij tikte van dichtbij raak.

Ook daarna bleef FC Utrecht het spel maken. Ruim twintig minuten voor het einde betekende dat de verdubbeling van de score. Tommy Oar zette met een steekpass De Ridder vrij voor Esteban. De vleugelaanvaller liet de doelman kansloos in de verre hoek en tekende daarmee voor zijn tweede van de middag. Daarna lukte het AZ eveneens niet om gevaarlijk te worden, waardoor ze kansloos onderuit zijn gegaan tegen een geduldig en vechtend FC Utrecht.