31.08.2013 21:45

FC Twente vlak voor tijd naar verdiende gelijkmaker

FC Twente heeft ternauwernood een punt in Enschede gehouden. De Tukkers stonden na negentig minuten met 0-1 achter tegen SC Heerenveen, maar Rasmus Bengtsson redde na een voorzet van Dico Koppers een punt voor de thuisploeg.

SC Heerenveen kon vanwege een blessure niet over Eredivisie-topscorer Alfreð Finnbogason beschikken, maar aan de andere kant van het veld was het niet de wedstrijd van Luc Castaignos. Dit werd in de eerste helft wel duidelijk. De Twente-spits mocht twee keer vrij inkoppen, maar vond het doel niet eens. Daarna kwam Castaignos één op één met doelman Kristoffer Nordfeldt, maar zelfs in die situatie wist de spits de bal niet tussen de palen te krijgen.

Direct na rust nam FC Twente het initiatief weer in handen. De ploeg kwam sterk uit de kleedkamers, maar kreeg na een kwartier de deksel op de neus. Joey van den Berg scoorde van dichtbij, nadat Andreas Bjelland een buitenspelval probeerde op te zetten. Het vuur laaide op in Enschede en de strijd werd grimmiger. Er waren genoeg kansen, voor bijvoorbeeld Quincy Promes en Dušan Tadić. Beide Twentenaren vonden echter Nordfeldt op hun weg. De Tukkers stevenden af op een nederlaag, maar in de slotseconden van de wedstrijd wist Bengtsson de 1-1 op het scorebord te zetten. De verdediger gleed een voorzet van Koppers achter Nick Marsman.

De puntendeling helpt de twee ploegen niet echt. Een overwinning betekende aansluiting bij de top, een gelijkspel betekent dat zowel FC Twente als SC Heerenveen achter de feiten aanlopen.