23.05.2013 21:45

Voorbeschouwing Go Ahead Eagles-FC Volendam

In de finale van de play-offs om promotie/degradatie strijden Go Ahead Eagles en FC Volendam om een felbegeerde plek in de Eredivisie. Vanavond staat de heenwedstrijd in Deventer op het programma.

Go Ahead Eagles is de afgelopen seizoenen een vaste klant in de play-offs om promotie naar de Eredivisie geweest, maar viste telkens achter het net. Het dichtst bij waren de Eagles in 2010, toen Willem II in de finaleronde pas na verlenging te sterk was. Op weg naar deze finale klopte Go Ahead Eagles in de eerste ronde FC Dordrecht en was het in de tweede ronde te sterk voor de gevallen Eredivisionist VVV-Venlo. De wedstrijd van vanavond leeft enorm in Deventer en omstreken. De thuiswedstrijd in de Adelaarshorst raakte gisteren (woensdag) in no time uitverkocht. Go Ahead Eagles weet zich dus gesteund door een grote supportersschare , die niets liever wil dan hun club na zeventien jaar weer Eredivisie-voetbal zien spelen.

Go Ahead Eagles-trainer Erik ten Hag beschikt over een fitte selectie en begint met dezelfde elf die zondag in Venlo tegen VVV aan de aftrap verschenen. “Na de 0-3 zege in Venlo was de euforie heel kortstondig”, laat Ten Hag optekenen op de clubsite. “Meteen ging de focus op presteren tegen FC Volendam. Ik hoop dat de gekte toeslaat. Met Deventer en haar achterland is Eredivisievoetbal zeker mogelijk. Deventer verdient de Eredivisie.” Over het strijdplan van vanavond is Ten Hag duidelijk. “We blijven ons eigen spel spelen en willen in het veld ageren. We houden natuurlijk rekening met de tegenstander, maar zijn niet bang voor FC Volendam.”

FC Volendam heeft wat recht te zetten in Deventer. In de laatste reguliere speelronde in de Jupiler League gingen de Volendammers met 3-1 onderuit bij de Eagles. Zodoende kroonde SC Cambuur zich tot kampioen én ging rechtstreekse promotie aan de neus van Volendam voorbij. Zuur, want in theorie eindigden FC Volendam bovenaan. De geschrapte resultaten tegen het failliete AGOVV en Veendam deden de Volendammers mede de das om. Door in de vorige play-offronde MVV over twee wedstrijden overtuigend te kloppen (0-1 uitzege, 3-1 thuiszege) mag FC Volendam nog altijd hoop houden op het Eredivisie-schap.

Ook trainer Hans de Koning is de laatste wedstrijd in Deventer nog niet vergeten. “Ze hebben ons toch wel de nek omgedraaid in die kampioenswedstrijd”, vertelt hij op de website van FC Volendam. “Het moet alleen niet omslaan in een negatieve revanche. Het moet een sportieve revanche worden en geen schoppartij. Wij zijn daar trouwens niet voor in de wieg gelegd, wij moeten het van het voetbal hebben.” De Koning kan evenals Ten Hag terugvallen op een fitte selectie, waardoor FC Volendam met de sterkst mogelijke formatie op het veld verschijnt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner