31.08.2013 22:45

Heracles Almelo drukt ADO Den Haag dieper in dezorgen

Saai, saaier, saaist. Zo laat de wedstrijd Heracles Almelo - ADO Den Haag zich het best omschrijven. Beide ploegen schotelden het publiek een draak van een wedstrijd voor, maar de supporters van Heracles zullen hier het minste om rouwen. Hun ploeg versloeg een erg zwak ADO Den Haag door een doelpunt van Heracles-verdediger Jason Davidson.

ADO Den Haag begon nog veelbelovend aan het duel met twee grote kansen van spits Mike van Duinen, maar beide mogelijkheden werkte hij naast het doel van Heracles. De thuisploeg was vooral gevaarlijk via Lerin Duarte, die ook aan de basis stond van enige treffer van het duel. Een schot van de spelmaker van Heracles werd met moeite gered door ADO-doelman Gino Coutinho, waardoor Mikhael Rosheuvel de bal voor het inschieten had. Op dat schot had de sluitpost van ADO nog een antwoord, maar in de tweede rebound haalde Davidson de trekker succesvol over.

Het doelpunt van Davidson was het enige positieve in de eerste helft, waarin heel weinig te beleven viel. Beide ploegen speelden erg slordig en wisten weinig kansen te creëren. De tweede helft was zowaar nog zwakker. Het was Heracles dat controleerde, maar verder ook maar weinig creëerde. De grootste kans was voor Ben Rienstra, die recht in de handen van Coutinho schoot terwijl hij de hoek voor het uitzoeken had. ADO Den Haag speelde vooral tegen zichzelf en kreeg in de tweede helft geen enkele mogelijkheid om iets aan de achterstand te doen. Toen ADO-verdediger Dion Malone twintig minuten voor tijd ook nog zijn tweede gele kaart binnen een minuut pakte, was het helemaal gedaan met ADO en zag Heracles de overwinning niet meer in gevaar komen.

Hoewel het spel van Heracles niet goed was, kan de ploeg tevreden zijn over de huidige prestaties. Door de winst op ADO staat de ploeg van trainer Jan de Jonge nu in de middenmoot met zeven punten. De situatie van ADO Den Haag is na vanavond zorgelijk te noemen. Na vijf wedstrijden blijft de club uit de Hofstad op een zestiende plaats staan met slechts drie punten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner