22.09.2013 19:31

PSV zet voor eigen publiek Ajax te kijk

PSV heeft zondagmiddag in eigen huis overtuigend gewonnen van Ajax. In de tweede helft namen de Eindhovenaren afstand van de bezoekers en stond het scorebord na negentig minuten uiteindelijk op 4-0. Ajax is geen enkel moment in de race geweest voor de zege en mag blij zijn dat het niet meer doelpunten om de oren kreeg.

Ola Toivonen en Memphis Depay kregen beiden een uitgelezen kans op het openingsdoelpunt. Toivonen dook op voor Kenneth Vermeer en moest de bal alleen langs de goalie schuiven, maar de keeper was met zijn reflex op tijd om het schot te keren. Vlak daarna dook Depay op voor het doel van Ajax. Een goede voorzet vanaf links werd door het talent net voorlangs gekopt. Echt uitgespeelde kansen stelden de gasten er niet tegenover. Wel zorgde Bojan Krkic bij tijd en wijlen voor gevaar, maar in zijn eentje lukt het niet om Jeroen Zoet te verschalken.

In het tweede bedrijf ging het los. Een blunder van Vermeer zorgde voor de eerste treffer van de wedstrijd. De doelverdediger slaagde er niet in om een voorzet te klemmen en liet de bal weer los. Daarna dook Vermeer achter het leder aan, maar Tim Matavz was er als de kippen bij om de 1-0 binnen te schieten. Vrij snel daarna zette Jetro Willems ook een doelpunt achter zijn naam. De linksback kwam vanaf links naar binnen en schoot de bal met rechts via het been van Niklas Moisander in het doel.

PSV was oppermachtig in het tweede bedrijf en Ajax kon alleen maar hopen dat de score niet hoger zou uitvallen in het voordeel van de thuisploeg. Oscar Hiljemark deelde de genadeklap uit aan Ajax. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door de middenvelder hard achter Vermeer getrapt. Het slotakkoord was voor Ji-Sung Park. Een verlengde kopbal kwam bij de Zuid-Koreaan uit, die daardoor alleen op Vermeer afging. Met een lage schuiver bepaalde Park de eindstand op 4-0.

Omdat PEC Zwolle eerder op de dag met 3-0 onderuit ging bij Vitesse, staat PSV nu aan kop in de Eredivisie. De Eindhovenaren hadden zeven wedstrijden op rij, zowel in Nederland als in Europa, niet gewonnen. Voor Frank de Boer is het de eerste keer dat hij als trainer van Ajax verliest van PSV. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner