06.10.2013 17:08

Zivkovic bezorgt FC Groningen verdiende zege in slecht duel

FC Groningen heeft in een slecht duel AZ met 2-1 verslagen. De matchwinner was de jonge Richairo Zivkovic. Nadat hij in de 70e minuut was ingevallen, bezorgde hij een minuut later met zijn eerste balcontact Groningen de winst.

FC Groningen had in de eerste helft al het beste van het spel. Of minst slechtste is misschien een betere omschrijving. Het spel varieerde van slecht tot hemeltergend. De eerste helft eindigde dan in 0-0, al kreeg Groningen de beste mogelijkheden. Krisztian Adorjan, Erick Botteghin en Nick van der Velden hadden het vizier niet op scherp staan.

In de tweede helft gingen beide teams op dezelfde voet verder. Het spel was slecht en het tempo lag laag. Wel met het verschil dat er gescoord werd. In de 51e minuut draaide Van der Velden een vrije trap het strafschopgebied binnen, die door iedereen werd gemist. De bal belandde op de paal en kwam vervolgens tegen Nick Viergever aan. De verdediger van AZ had geen tijd meer om te reageren en werkte de bal in zijn eigen doel .Een paar minuten later was het alweer gelijk. Joey Gudmundsson passeerde met een bekeken schot Marco Bizot, al had de keeper iets meer kunnen doen dan de bal in het doel kijken.

In de 70e minuut werd Richairo Zivkovic het veld ingebracht en dat had direct effect.  Een uitstekende voorzet van Van der Velden werd binnengekopt door het 17-jarige talent en zette met zijn eerste balcontact van de wedstrijd Groningen weer op voorsprong. De zege kwam niet meer in gevaar. AZ kon totaal geen vuist maken en probeerde met afstandsschoten gevaarlijk te worden. Maar deze schoten misten richting en kon Groningen-goalie Bizot niet verontrusten.

Door de overwinning gaat FC Groningen nu over AZ heen en staat de ploeg 8e op de ranglijst. De Alkmaarders staan een plekje lager. Over twee weken ontmoeten de Noorderlingen in eigen huis PSV. AZ ontvangt in eigen huis Cambuur Leeuwarden.