19.10.2013 22:55

FC Twente en Ajax delen de punten in makke topper

FC Twente - Ajax heeft geen winnaar opgeleverd. Spitsen Luc Castaignos en Kolbeinn Sigþórsson scoorden een keer en brachten zo de eindstand op 1-1.

FC Twente wist met de juiste instelling het Ajax heel moeilijk te maken in de eerste helft. De Amsterdammers kwamen er nauwelijks aan te pas en ze mochten de aanname van Luc Castaignos bedanken. De spits van FC Twente kon meerdere keren op Jasper Cillessen af, maar liet de bal twee keer te ver van zijn voet springen. In de 22e minuut deed hij dit niet, want toen promoveerde hij een lage voorzet van Quincy Promes tot een doelpunt. Ajax richtte zich na het doelpunt een beetje op, maar kon geen vuist maken.

Dit lukte beter in de tweede helft. De positiewisselingen werden weer ingevoerd in het elftal en FC Twente liep meer naar achteren. Ajax kreeg meer kansen via Viktor Fischer en Siem de Jong. Vooral de aanvoerder was meer aanwezig in het veld. Eerst poeierde hij vanaf twintig meter in de armen van Marsman, vervolgens raakte hij een lage voorzet van Lucas Andersen totaal verkeerd.

Toch resulteerde de druk van Ajax in een doelpunt. Daley Blind won op twintig meter van het doel een kopduel en zag vervolgens hoe Andreas Bjelland en Marsman niet goed communiceerden. Kolbeinn Sigþórsson profiteerde vervolgens, nadat  Bjelland ook nog eens verkeerde timede bij de stuiterende bal. Met nog tien minuten op de klok kon het nog elke kant op gaan. Invaller Danny Hoesen kreeg nog de beste kans, maar na een glijpartij van Bjelland vond de spits doelman Marsman op zijn weg.

Beide ploegen hebben eigenlijk weinig aan een punt. FC Twente blijft koploper, maar PSV haalt de Tukkers in als de Eindhovenaren winnen van FC Groningen. Ajax blijft derde op de ranglijst maar kan op drie punten achterstand van PSV komen. Ook kunnen PEC Zwolle en SC Heerenveen - de Friezen hebben nog een inhaalwedstrijd tegoed - de Amsterdammers achterhalen.