20.10.2013 13:38

Heracles-debutant Streutker voorkomt eerste seizoenszege NEC

Lang leek het er op dat NEC sinds 22 februari 2013 weer een overwinning ging boeken. NEC, dat tegen Heracles Almelo een klein uur met tien man speelde, hield tot de slotfase van de wedstrijd de voorsprong tegen Heracles intact. Zoals wel vaker dit seizoen duurde ook deze wedstrijd te lang voor NEC, omdat Heracles-debutant Jens Streutker vlak voor tijd de gelijkmaker binnenschoot.

NEC had in Almelo een droomstart door een vroeg doelpunt in de tweede minuut. NEC-verdediger Rens van Eijden kopte een vrije trap van Jakob Jantscher achter doelman Remko Pasveer, die aan de grond genageld stond. De vroege tegentreffer zorgde voor onrust in de defensie van de Heraclieden. NEC verzuimde te profiteren van het weifelende optreden van de verdediging van de thuisploeg. Langzaam maar zeker krabbelde Heracles uiteindelijk weer wat op en zorgde steeds meer voor dreiging in het strafschopgebied van NEC. De grootste kans was voor Kwame Quansah. Hij had de bal voor het intikken, maar hij miste de bal.

Heracles leek in een zetel te komen door een rode kaart van NEC'er Christoph Hemlein, die na een half uur zijn tweede gele kaart ontving. De thuisploeg kreeg aanvallend echter geen voet aan de grond. Behalve de eerste tien minuten in de tweede helft, waarin Heracles een paar goed kansen kreeg, creëerde Heracles helemaal niets. NEC leek daardoor eindelijk weer eens een zege te boeken, maar net als tegen Feyenoord (3-3), Vitesse (2-3) en Go Ahead Eagles (4-3) ging het mis in de slotfase. De Nijmegenaren zag in de slotfase invaller en debutant Streutker de gelijkmaker namens Heracles maken.

NEC blijft door de remise hekkensluiter, maar staat met vijf punten uit tien wedstrijden wel op gelijke hoogte met RKC Waalwijk. Heracles Almelo heeft uit evenveel elf punten.