20.10.2013 17:30

AZ wint na een stroeve start van SC Cambuur

Wat aanvankelijk een lastige middag leek te worden voor AZ, mondde uit in een relatief eenvoudige middag. Tegen SC Cambuur was het begin van de Alkmaarders stroef, maar op de 3-1 zege viel uiteindelijk niets aan te merken.

Het was in de openingsfase van het duel wel even schrikken voor AZ. Na zeven minuten kopte Michiel Hemmen SC Cambuur op 0-1. Het was het startschot voor een slordige startfase van AZ en Cambuur kon daardoor makkelijk op de been blijven. Na 25 minuten krabbelde de ploeg van nieuwbakken trainer Dick Advocaat op en dat leidde tot de gelijkmaker van Roy Beerens .De Alkmaarders kregen daarna nog een aantal goede mogelijkheden en vlak voor rust zette Aron Johansson AZ voor de eerste keer in de wedstrijd op voorsprong, na een goede voorzet van doelpuntenmaker Beerens.

In de tweede helft had AZ geen kind aan Cambuur. Ondanks dat de Leeuwarders risico zouden moeten nemen, werden de ploeg niet tot nauwelijks gevaarlijk. AZ kreeg wel een aantal goede kansen, maar Cambuur-goalie Leonard Nienhuis hield keer op keer Cambuur in de wedstrijd. In de 68e minuut moest Nienhuis dan toch capituleren. De defensie van Cambuur stond te pitten bij een snel genomen vrije trap van AZ. Aron Johannsson kapte Ramon Leeuwin uit en zijn schot in de verre hoek liet Nienhuis kansloos. Na de 3-1 was de wedstrijd beslist en kon AZ freewheelend naar het eind van de wedstrijd. Cambuur was niet bij machte om nog een aansluitingstreffer te forceren, waardoor de punten in Alkmaar bleven.

AZ staat daardoor negende met zestien punten uit tien wedstrijd. Het gat met koploper FC Twente is slechts drie punten. Cambuur staat op de vijftiende plaats met negen punten uit tien wedstrijden.