19.10.2013 22:48

Vitesse steelt overwinning in Heerenveen

Vitesse heeft met 3-2 gewonnen in Heerenveen. De Friezen kwamen op een 2-0 voorsprong dankzij doelpunten van Alfreð Finnbogason en Kenneth Otigba. Heerenveen was beter en creëerden de beste kansen, maar zag Vitesse dankzij twee doelpunten van Lucas Piazón op gelijke hoogte komen. Heerenveen vergat gedurende de wedstrijd de score verder uit te bouwen en zag vervolgens Patrick van Aanholt in de blessuretijd de 2-3 scoren.

De eerste helft was er geen een van hoogstaand voetbal. Beide teams wisten dan ook amper grote kansen te creëren. Heerenveen kreeg tweemaal een mogelijkheid door slecht verdedigen van Vitesse. Met name de tweede kans voor Alfreð Finnbogason had beter afgerond moeten worden, maar de IJslandse spits stuitte op Piet Velthuizen. Vitesse loerde veelal op de counter, maar de snelheid van Christian Atsu en Renato Ibarra werden niet optimaal benut. Een vrije trap van Lucas Piazón op de rand van het strafschopgebied bracht doelman Kristoffer Nordfeldt enigszins in de problemen, maar leverde geen doelpunt op.

Op slag van rust ging Kelvin Leerdam in de fout. Hij gaf knullig een hoekschop weg en zag dat de Friezen de hoekschop tot doelpunt promoveerden. De corner werd kort genomen en op aangeven van Rajiv van La Parra tikte Finnbogason de bal met een gelukkige hakbal achter doelman Velthuizen.

De tweede helft was een stuk amusanter. Al vrij vlot kopte Kenneth Otigba een hoekschop van Hakim Ziyech tegen de touwen. Ondanks het feit dat Lucas Piazón op aangeven van Mike Havenaar vrij snel daarna de 1-2 binnenschoot, leek er weinig aan de hand voor de Friezen. Heerenveen kreeg kans op kans om de score uit te bouwen. Finnbogason had twee keer moeten scoren en ook invaller Yanic Wildschut kreeg een opgelegde mogelijkheid. De aanvallers van de Friezen faalden jammerlijk, waardoor Vitesse terug in de wedstrijd kon komen.

De Arnhemmers kwamen uiteindelijk op gelijke hoogte door een vrije trap van Lucas Piazón. De Braziliaan zag zijn inzet niet van richting veranderd worden, waardoor de bal achter doelman Nordfeldt verdween. Ook na de 2-2 kreeg de thuisploeg nog een dot van een kans. Atsu ging gruwelijk in de fout, waardoor Ziyech alleen op doelman Velthuizen af kon. De middenvelder schoot de bal via het lichaam van Velthuizen op de lat.

In de blessuretijd ging Vitesse volledig tegen de verhouding in met de overwinning aan de haal. Een prachtige aanval werd uiteindelijk afgerond door Patrick van Aanholt. Valeri Kazaishvili had een schitterende opening op Lucas Piazón in huis. Laatstgenoemde wist het overzicht te behouden en gaf de bal op de mee op gekomen Van Aanholt. De linksback schoot de bal vervolgens met een fraaie boogbal in de verre hoek: 2-3.