19.10.2013 20:55

Utrecht houdt verdiend punten in eigen huis

FC Utrecht heeft in de wedstrijd tegen NAC Breda de punten in eigen huis gehouden. De Utrechters waren met 4-2 te sterk en de score is een terechte afspiegeling van de spelverhouding.

Want in de eerste helft alleen al raakte Utrecht maar liefst vier keer het houtwerk. Jens Toornstra schoot drie keer op paal en lat en ook Martensson schoot op de paal. Yassin Ayoub zette met een hard schot de thuisploeg nog wel op voorsprong, maar die werd ongedaan gemaakt door Danny Verbeek. Na matig uitverdedigen schoot de huurling van Standard Luik de bal voorbij Robbin Ruiter.

De tweede helft was lange tijd niet om aan te zien en zo stevende het duel af op een gelijkspel. Een gelijkspel waar vooral NAC Breda tevreden mee zou zijn geweest. Toch kreeg Utrecht wat het verdiende. Toornstra had in de tweede helft wel zijn vizier op scherp staan en schoot de 2-1 en de 4-1 binnen. Tussendoor had Jacob Mulenga de 3-1 binnengeschoten. Mooiste goal van de avond kwam echter van NAC. Anouar Hadouir schoot een vrije trap van 25 meter prachtig binnen. Op twee mogelijkheden van Stipe Perica kon NAC daarna niet meer gevaarlijk worden en zo bleven de drie punten terecht in Utrecht.