09.11.2013 21:45

Zwak FC Groningen verslaat zwakker Heracles met duidelijke cijfers: 0-3

Zonder goed te spelen heeft FC Groningen voor het eerst sinds 3 augustus weer drie punten meegenomen uit een uitwedstrijd. Tegen Heracles Almelo werd er drie keer in de tweede helft gescoord.

De eerste helft was het aanzien eigenlijk niet waard. Er werd gevoetbald in een te traag tempo en zelfs op dat niveau werd er nog veel balverlies geleden. Uitgespeelde kansen waren er niet, maar toch had het 1-1 kunnen staan bij rust. Mark Uth schoot een voorzet van Bryan Linssen bijna achter Marco Bizot, die de bal uit de korte hoek wist te halen. Vlak voor rust was Richairo Živković misschien wel het dichtste bij een doelpunt. De spits van FC Groningen profiteerde bijna toen Remko Pasveer een voorzet losliet. De levensgrote kans bleek echter niet aan Živković besteed

Ook de tweede helft begon niet goed, maar Heracles Almelo kreeg wel twee kansen. Bizot stond echter op inzetten van Bryan Linssen en Jason Davidson in de weg. Daarna nam FC Groningen het initiatief over en dat leverde met enig fortuin een doelpunt op. Een lange bal kwam per ongeluk op de rug bij Jeroen Veldmate en daardoor kwam Živković in balbezit. De aanvaller aarzelde niet en schoot de 0-1 tegen de touwen.

Ook bij de 0-2 hing er een sfeer van geluk rond FC Groningen. Tjaronn Chery zette op links goed door en bediende Filip Kostić op de rand van de zestien. Kostić' schot werd van richting veranderd door Heraclied Leon van Dijk en daar had Pasveer geen antwoord op. Het bleek de genadeslag voor Heracles, want ook met de inbreng van Matthew Amoah kon de thuisploeg de wedstrijd niet laten kantelen. FC Groningen kwam zelfs nog op 0-3, nadat Pasveer een hard schot van Živković niet goed kon verwerken. Kostić was er snel bij om zijn tweede treffer in de linkerhoek te schieten.

Door de overwinning pakt FC Groningen de derde plek in de Eredivisie. De ploeg kan echter nog worden ingehaald door FC Twente, Feyenoord, PSV, PEC Zwolle en Ajax.Heracles Almelo blijft nog boven de gevarenzone, maar moet hopen op puntverlies van SC Cambuur en ADO Den Haag. Beide ploegen ademen in de nek van de Overijsselse formatie.