10.11.2013 14:28

PEC Zwolle en FC Twente delen de punten na aantrekkelijke wedstrijd: 1-1

In een bijzonder interessante wedstrijd hebben PEC Zwolle en FC Twente elkaar op 1-1 gehouden. De thuisploeg kwam in de tweede helft op voorsprong na een goal van Guyon Fernandez, maar Quincy Promes maakte al snel gelijk. De slotfase bood veel spektakel, maar gescoord werd er niet meer.

De wedstrijd begon echter erg traag. Zowel FC Twente als PEC Zwolle nam geen risico en pas in de veertiende minuut ontstond er wat gevaar.  De uitblinkende Giovanni Hiwat schoot op doel na een actie van Giovanni Gravenbeek, maar het schot miste richting. Daarna nam Luc Castaignos FC Twente bij de hand. Hij had een goede mogelijkheid nadat hij Joost Broerse omspeelde. PEC-doelman Diederik Boer bleek een sta-in-de-weg toen Castaignos af wilde ronden.

Het spel golfde op en neer in het IJsseldeltastadion. Aan Zwolle-zijd leek Fernandez een goede kopkans te krijgen. Tot koppen kwam de vervanger van Fred Benson niet, omdat Roberto Rosales het kopduel won.

Vlak na rust werd en dan wel gescoord. Castaignos verloor de bal aan Gravenbeek en toen ging het snel. Hiwat werd op rechts aangespeeld en die bracht Fernandez met een puntgave, lage voorzet in stelling. De spits gleed naar de bal en vond de lange hoek, waarmee hij PEC Zwolle op 1-0 zette.

Een paar minuten later had het al 1-1 kunnen zijn, maar Dušan Tadić vond via Boer de lat. De 1-1 viel uiteindelijk alsnog, toen een voorzet van Rosales niet goed verwerkt werd door Broerse. Quincy Promes kreeg de bal, draaide behendig weg en tikte de 1-1 achter Boer. De slotfase was zinderend en maakten beide ploegen aanspraak op de overwinning. Het doelpunt viel niet waardoor PEC Zwolle en FC Twente het moeten doen met een puntendeling.

Door het gelijkspel haken beide ploegen voorlopig af in de strijd om de koppositie. FC Twente blijft steken op 21 punten, terwijl koploper Vitesse nu 24 punten heeft. PEC Zwolle komt uit op 20 punten en kan in het slechtste geval de dertiende speelronde als achtste eindigen