23.11.2013 20:45

PSV in extremis naast tien man van SC Heerenveen

PSV is dankzij Florian Jozefzoon ontsnapt aan een nederlaag tegen tien man van SC Heerenveen. Yanic Wildschut zette tien minuten voor tijd de 0-1 op het scorebord, maar in de slotfase was invaller Jozefzoon dus belangrijk voor de thuisploeg. Hij scoorde de 1-1.

Al na vijftien minuten leek de wedstrijd te kantelen. Joey van den Berg ging hard door op Adam Maher en kreeg hiervoor de rode kaart van scheidsrechter Serdar Gözöbüÿük. Uiteraard nam PSV het initiatief direct over, maar hele grote kansen kreeg de thuisploeg niet. Ola Toivonen was dichtbij met een schot voorlangs en een schot van afstand. Verder dan dat kwam PSV niet.

In de tweede helft werd Hakim Ziyech al snel gewisseld voor Joeri de Kamps. Hiermee leek trainer Marco van Basten voor een punt te gaan in Eindhoven. Het verdedigende spel kwam de wedstrijd niet ten goede, met name omdat PSV het maar niet voor elkaar kreeg om de defensie van SC Heerenveen uit elkaar te spelen. De grootste kans was voor Jürgen Locadia, die bijna profiteerde van een mislukte buitenspelval. De spits van PSV bleef echter te rustig en schoot vervolgens van dichtbij hoog over.

De wedstrijd leek af te gaan op een bloedeloze 0-0, totdat Yanic Wildschut tegenover Abel Tamata kwam te staan. Laatstgenoemde liep achteruit, waardoor Wildschut alle ruimte kreeg om de 0-1 in te schieten. Een wonder leek geboren in Eindhoven, maar Jozefzoon behoedde PSV voor de eerste thuisnederlaag dit seizoen door de 1-1 over doelman Kristoffer Nordfeldt te tikken.

Beide ploegen schieten niets op met een punt. De concurrentie kan uitlopen bij overwinningen op relatief makkelijke tegenstanders. PSV kan de speelronde zelfs afsluiten als nummer tien van de Eredivisie.