24.11.2013 16:26

PEC Zwolle overleeft kansenregen Groningen

Een zee van kansen kreeg FC Groningen zondagmiddag tegen PEC Zwolle. De Groningers waren echter niet in staat om één van die kansen te verzilveren en daardoor heeft FC Groningen de doelpuntloze remise vooral aan zichzelf te danken. Met name PEC-doelman Diederik Boer was een sta-in-de-weg voor de Groningse aanvallers.

FC Groningen had in de eerste helft een lichte overwicht. Richairo Živković en Andraž Kirm kregen beide een tweetal goede kansen, maar kwamen niet tot scoren. Na een klein kwartier spelen kreeg Živković een grote kopkans. De 17-jarige spitskopte de bal echter in de handen van een goed keepende Boer.

Daarna volgde twee mogelijkheden voor Kirm. De Sloveen nam het doel van PEC Zwolle tweemaal onder vuur, beide keren kon Boer redding brengen. Vlak voor rust kreeg Živković nog een aardige kans. Filip Kostić bezorgde de bal bij de spits, die alle tijd en ruimte kreeg om te draaien en te schieten. De poging van Živković was te zwak, waardoor Boer ook redding kon brengen op deze Groningse doelpoging.

PEC Zwolle kreeg in de eerste helft slecht één aardige mogelijkheid. Het was Ryan Thomas die gevaarlijk was voor de Zwollenaren. Hij kopt een vrije trap naast het doel van de thuisploeg.

Het spel bleef in de tweede helft op en neer golven. Daarin was Groningen nog steeds de bovenliggende partij en wederom creëerden de gastheren enkele goede kansen. De grootste mogelijkheid was voor de ingevallen David Texeira. De Uruguayaan mocht van een meter of elf uithalen, maar zag de bal naast het doel belanden.

FC Groningen blijft dankzij het gelijkspel in de top vijf staan, terwijl PEC Zwolle door de nederlaag van Feyenoord en het gelijkspel van PSV eerder dit weekend weer een aantal plaatsen zal stijgen. FC Groningen moet volgende week op bezoek bij NAC Breda. PEC Zwolle zal het in eigen huis opnemen tegen RKC Waalwijk. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner