03.11.2013 16:30

Feyenoord stijgt op ranglijst na zege bij SC Cambuur

Feyenoord heeft in de strijd om de bovenste plaatsen uitstekende zaken gedaan. De Rotterdammers versloegen in Leeuwarden SC Cambuur met 0-2. De zege kwam allesbehalve eenvoudig tot stand, maar Lex Immers en invaller Mitchell Te Vrede hielpen de gasten met elk een treffer aan de punten.

Ronald Koeman kon geen beroep doen op de geschorste Graziano Pellé en koos voor Samuel Armenteros in de punt van de aanval. Een gelukkige keuze bleek dat niet, want de huurling van RSC Anderlecht had het lastig in het Cambuurstadion. De thuisploeg speelde prima en had in het eerste bedrijf de beste kansen op een doelpunt. Zo verscheen Marcel Ritzmaier alleen voor doelman Erwin Mulder, maar de sluitpost had het laatste woord en voorkwam een openingstreffer.

Aan de andere kant van het veld had Immers een goede mogelijkheid op de 0-1, maar de middenvelder wachtte te lang, waardoor de verdediging van Cambuur kon ingrijpen. Diezelfde Immers zette de bezoekers in de blessuretijd van de eerste helft alsnog op voorsprong. Jean-Paul Boëtius gaf de bal vanaf de linkerflank voor, waarna de Hagenees de bal met de buitenkant van de rechtervoet langs doelman Leonard Nienhuis tikte.

Na de thee kreeg Feyenoord meer controle over de wedstrijd en kwam Cambuur niet meer echt in het spel voor. Boëtius had met een kopbal op de lat pech, terwijl Immers niet veel later een voet te kort kwam om een voorzet van Ruben Schaken tegen de touwen te lopen.

Na ruim zeventig minuten spelen konden de supporters van Feyenoord alsnog juichen. Invaller Te Vrede kopte een voorzet van Schaken via de onderkant van de lat in het doel van Cambuur en besliste daarmee de wedstrijd.

In het restant ging Cambuur nog wel op jacht naar de aansluitingstreffer, maar het ontbrak de equipe van Dwight Lodeweges aan kracht en creativiteit om het nog spannend te maken. Feyenoord stijgt door de overwinning naar een gedeelde derde plaats op de ranglijst, terwijl Cambuur zakt naar plek vijftien.