04.12.2013 21:24

ADO en Heerenveen schieten weinig op met remise

ADO Den Haag en sc Heerenveen hadden woensdagavond met een overwinning uitstekende zaken kunnen doen op de ranglijst. Lang leek het er op dat ADO Den Haag de broodnodige zege ging boeken. Een doelpunt in blessuretijd van Heerenveen-verdediger Kenneth Otigba voorkwam deze Haagse zege en daardoor eindigde het duel onbeslist. Met deze puntendeling schieten beide ploegen weinig op.

Wat ADO en Heerenveen in het Kyocera Stadion lieten zien, was allesbehalve goed. Toch slaagden beide ploegen erin om een paar goede kansen te creëren. Mike van Duinen en Ricky van Haaren waren voor ADO dichtbij. De grootste kans was echter voor Heerenveen. Alfred Finnbogason werd door Bilal Basacikoglu vrij voor ADO-doelman Gino Coutinho gezet, maar voordat de de IJslandse spits uit wilde halen greep Jerson Cabral uitstekend in.

In de tweede helft lag het tempo hoger en dat maakte het duel een stuk leuker om naar te kijken. Wederom hadden ADO en Heerenveen een paar prima mogelijkheden om de score te openen. Uiteindelijk was het halverwege de tweede helft raak, omdat Heerenveen-doelman Kristoffer Nordfeldt zich erg makkelijk liet kloppen door een afstandsschot van Van Duinen. Dit doelpunt bleek onvoldoende voor ADO Den Haag, want ver in blessuretijd schoot Heerenveen toch nog de gelijkmaker binnen. Met een fraai schot liet Otigba Coutinho kansloos.

ADO blijft door de remise op de zestiende plaats, terwijl het bij een overwinning naar de veertiende plaats had kunnen klimmen. Hierdoor komt ADO niet weg van de onderste plaatsen. Ook Heerenveen schiet weinig op met dit resultaat. Bij een overwinning hadden de Friezen vierde gestaan, maar staan nu slechts zevende.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner