10.11.2013 16:33

Kwakman duwt PSV verder in de problemen

PSV weet nauwelijks meer wat winnen is. Ook op bezoek bij NAC Breda werd er niet gewonnen door de Eindhovenaren. In de Brabantse derby ging PSV met 2-1 onderuit en daardoor is de formatie van Phillip Cocu al zes wedstrijden zonder zege. NAC daarentegen zetten de goede thuisreeks voort, want de overwinning op PSV betekende de vierde overwinning op rij in eigen huis.

In de eerste helft had het beide kanten kunnen opgaan. NAC werd een aantal keer gevaarlijk met harde schoten van buiten de zestien, maar de ploeg uit Breda schoot of naast, of Przemysław Tyton pareerde de inzetten. Echt uitgespeelde kansen waren er niet te noteren. Bij PSV wel.

Memphis Depay scoorde na een goede steekpass van Maher, maar de linksbuiten stond hierbij in buitenspelpositie. De tweede kans was ook een goal en deze keer telde die wel. Ola Toivonen zette Jürgen Locadia met een subtiele voetbeweging Locadia alleen voor Jelle ten Rouwelaar en de jonge aanvaller haalde vlak voor rust de trekker over: 0-1.

In de tweede helft wilde PSV het karwei afmaken, maar het ontbrak aan precisie in zowel de eindpass als de afronding. Daardoor hield het NAC in de wedstrijd en daar maakten de Geel-zwarten dankbaar gebruik van.Kees Kwakman zorgde met twee doelpunten uit een dode spelsituaties voor een 2-1 voorsprong. In de tien minuten die resteerde was PSV nauwelijks nog gevaarlijk, sterker nog, NAC had de kans om uit te lopen naar 3-1, maar Tyton bleek andermaal een sta-in-de-weg.

Door de nederlaag heeft PSV al zes wedstrijden op rij niet weten te winnen en daardoor zijn de Eindhovenaren op een teleurstellende achtste positie terug te vinden. NAC daarentegen klom door de zege naar een tiende positie en staat slechts een punt achter op buurman PSV. Alle hens aan dek dus voor PSV dat volgende week tegen thuis tegen Heerenveen moet proberen niet nog verder achterop te raken. NAC gaat proberen ook punten te pakken tegen een ander zwalkend team. De Bredanaar spelen uit bij FC Twente.