24.11.2013 14:53

Feyenoord in extra tijd onderuit in Waalwijk

Graziano Pelle slaat zijn handen voor z'n ogen na het laatste fluitsignaal tegen RKC Waalwijk (24-11-13)

In zijn trainerscarrière verloor Feyenoord-trainer Ronald Koeman nog nooit van zijn grote broer Erwin. Zondagmiddag kwam daar verandering in, omdat het RKC van Erwin een verrassende zege boekte op Ronald Koemans Feyenoord: 1-0. RKC boekte de zege door een doelpunt Aurélien Joachim, die in de extra tijd viel.

Zoals het Feyenoord betaamt, begon de ploeg van Ronald Koeman sterk aan de wedstrijd. RKC Waalwijk weerde zich kranig, maar kreeg geen grip op de Rotterdammers, die heer en meester op het veld waren. Na iets minder dan twintig minuten spelen kreeg de uitploeg de eerste goede kans van de wedstrijd. In het strafschopgebied legde Lex Immers de bal goed terug op Tonny Vilhena, die de bal niet goed raakte en daardoor naast schoot.

Langzaam maar zeker kwam de RKC beter in het spel.De scherpte die Feyenoord in het eerste kwart van de wedstrijd had, begon langzaam weg te ebben. Via Robert Braber kwam RKC Waalwijk na iets meer dan een halfuur spelen tot de eerste kans van de wedstrijd. De nummer tien van de Waalwijkers schoot de bal echter veel te slap in, waardoor Feyenoord-doelman Erwin Mulder simpel redding kon brengen.

Ook na rust kreeg Feyenoord de controle over de wedstrijd niet terug. Ondanks dat het organisatorisch goed stond bij de Rotterdammers, werden er niet voldoende kansen gecreëerd. Met de spaarzame kansen die Feyenoord kreeg, werd niet goed omgegaan. Zo kopte vlak na rust Immers van dichtbij een bijna niet te missen kopbal naast.

RKC Waalwijk liet zich in de tweede helft in aanvallend opzicht ook steeds meer gelden. Ex-Feyenoorder Romeo Castelen was de gevaarlijkste man bij de thuisploeg en hij schoot vlak na rust de bal van dichtbij in het zijnet. Niet veel later leek de rechtsbuiten van RKC Waalwijk in een doorgebroken situatie in het strafschopgebied door Joris Matthijsen onderuit te worden gehaald, maar scheidsrechter Pieter Vink spaarde de Rotterdammers en wuifde de roep om een strafschop weg.

Het geloof bij Feyenoord leek in het laatste kwart van de wedstrijd weg en RKC Waalwijk leek het punt te koesteren. De Waalwijkers, die uit de eerste dertien wedstrijden slechts negen punten pakten, pakten in de laatste minuut van de extra tijd onverwacht de volle buit. Het was de Luxemburgse spits van RKC Waalwijk, Joachim, die met een kiezelhard schot Feyenoord-doelman Mulder passeerde.

Door de nederlaag verliest Feyenoord de aansluiting met de top van de Eredivisie. De Rotterdammers bezitten de zesde plaats in de competitie, maar kunnen zondag nog ingehaald worden door PEC Zwolle.

RKC Waalwijk heeft tegen Feyenoord broodnodige punten gehaald. Hoewel de club nog altijd zeventiende staat, is het gat met de nummer zestien, ADO Den Haag, verkleind naar één punt.