08.12.2013 16:26

ADO Den Haag vecht zich naar overwinning in Groningen

FC Groningen is zondagmiddag van een erg koude kermis thuisgekomen. De Trots van het Noorden ging in de Euroborg pijnlijk onderuit tegen laagvlieger ADO Den Haag. De Hagenaars trakteerden Groningen op een 1-2 nederlaag.

Het spel golfde in de eerste helft op en neer, maar FC Groningen had een licht overwicht. De eerste grote mogelijkheid was echter voor de bezoekers uit Den Haag. Michiel Kramer ontsnapte aan de rechterkant en zocht Mike van Duinen voor het doel. Kramer speelde de bal achter Van Duinen, maar zijn voorzet kwam voor de voeten van Danny Bakker terecht. Bakker schoot de bal te wild in, waardoor Groningen goed weg kwam.

Vanaf dat moment kreeg Groningen de beste kansen. De grootste kans kwam uiteindelijk op naam van Richairo Živković . Op aangeven van Andraž Kirm had Živković de thuisploeg op voorsprong moeten zetten. Hij zag zijn inzet gekeerd worden door Gino Coutinho. In de 32e minuut dook ADO weer op voor het doel van de FC. Mathias Gehrt gaf een lange bal op Kramer, die de bal met de borst controleerde en vervolgens achter doelman Marco Bizot schoot: 0-1. De Hagenaars zakten vervolgens verder in, waardoor Groningen het voetballend erg moeilijk had.

Het defensieve spel van ADO Den Haag resulteerde in een matige tweede helft Beide teams creëerden bijna geen kansen, waardoor het er voor de neutrale toeschouwer niet leuker op werd. Pas in de slotfase werd het duel in Groningen weer interessant. Groningen kwam namelijk op gelijke hoogte nadat Johan Kappelhof een rebound achter doelman Coutinho had geschoten: 1-1.

De gelijke stand stond slechts vier minuten op het scorebord. In de 83e minuut kopte Tom Beugelsdijk raak na een hoekschop van Ricky van Haaren: 1-2. FC Groningen ging alles of niets spelen en bracht David Texeira. Laatstgenoemde kreeg een niet te missen kans na een voorzet van Filip Kostić, maar kon de bal onvoldoende richting meegeven.

ADO Den Haag slaagde erin om de zege over de streep te trekken en won zo voor het eerst sinds het seizoen 2006/2007 weer eens in Groningen. De Hagenaars hebben dankzij de overwinning nu zeventien punten en spelen volgende week thuis tegen RKC Waalwijk. FC Groningen haakt voorlopig af in de top en moet zich volgende week revancheren op bezoek bij Feyenoord.