08.12.2013 16:22

Go Ahead Eagles overklast PEC Zwolle in IJsselderby

Iedereen van PEC Zwolle had zich de IJsselderby wel wat anders voorgesteld. Op bezoek bij Go Ahead Eagles kreeg PEC Zwolle een pak slaag: 4-1. De Zwollenaren hadden geen antwoord op de tactische verrassingen en een ijzersterk begin van Go Ahead Eagles.

De aanvalslinie van Go Ahead Eagles bestond uit Jarchinio Antonia, Erik Falkenburg en Xander Houtkoop, maar dit trio liet zich regelmatig ver terugzakken. De verdediging van PEC Zwolle wist hier geen raad mee en kreeg het al snel moeilijk. De 1-0 viel uit een standaardsituatie, waar Doke Schmidt de 1-0 binnenkopte. De 2-0 viel al snel daarna. Een lange bal werd verlengd door Jeffrey Rijsdijk, die daarmee Falkenburg bediende. De 2-0 was precies wat de Eagles wilden en de ploeg zakte daarna terug. PEC Zwolle kon zelfs toen niets forceren, waardoor 2-0 de ruststand was.

Ook met verschillende wissels kon PEC Zwolle niet de overhand krijgen. Go Ahead Eagles bleef counteren en na een uur spelen stond het zomaar 3-0. Houtkoop en Rijsdijk combineerden en Antonia was het eindstation. De aanvaller kon de derde treffer in een leeg doel schieten. Het verzet van PEC Zwolle was gebroken en dat stelde de ploeg uit Deventer in staat om voor de vierde van de middag te tekenen. Een knullige handsbal van Giovanni Gravenbeek gaf Jop van der Linden de kans om van elf meter de score uit te breiden. De aanvoerder faalde niet, waarna de goal van Zwollenaar Stef Nijland er  alleen één voor de statistieken was.

Door de drie punten maakt Go Ahead Eagles een reuzensprong op de ranglijst. De ploeg staat nu elfde met twintig punten. PEC Zwolle wint weer niet, maar blijft - vooral vanwege de prestaties in het begin van het seizoen - toch op een negende plek staan.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner