08.12.2013 18:27

Gouden wissel Tannane schiet Heracles naar drie punten

Heracles Almelo heeft zondag in de slotfase drie punten veilig gesteld tegen Roda JC Kerkrade. De twee ploegen leken op een gelijkspel af te stevenen. Door een blunder van Filip Kurto en een prima invalbeurt van Oussama Tannane, die twee keer scoorde, stond er een 3-1 eindstand op het scorebord.

De eerste helft had weinig spectaculaire momenten te bieden voor de supporters. Door beide teams werden veel fouten gemaakt, waardoor het spelniveau niet over hield. Het duurde tot de achttiende minuut voordat het eerste gevaar te noteren viel. En dat leverde meteen een doelpunt op voor Roda JC. Op aangeven van Mitchell Donald plaatste Wiljan Pluim de bal beheerst laag in de verre hoek achter Heracles-doelman Remko Pasveer.

De grootste tegenvaller in de eerste helft voor Roda JC was het uitvallen van Mark-Jan Fledderus. De middenvelder moest het strijdtoneel verlaten met een liesblessure. Van die kwetsuur had de speler eerder in het seizoen ook al last. Na het uitvallen van Fledderus creëerde Heracles de eerste de eerste kans en het was meteen raak. Een afgeslagen hoekschop werd door Simon Cziommer geplaatst in het doel geschoven.

Het tweede bedrijf was een stuk aantrekkelijker om naar te kijken. Zowel Roda JC als Heracles speelde verzorgder. Beide teams kregen daardoor kleine mogelijkheden. Met name Hupperts kreeg een uitgelezen kans om Roda op voorsprong te zetten. De aanvaller omspeelde de uitkomende Pasveer. Zijn schot belande daarna tegen de paal, waardoor de stand onveranderd bleef.

Nadat Roda-trainer Ruud Brood spits Frank Demouge had ingebracht, kreeg Roda JC diverse kansen om op voorsprong te komen, maar dit lieten de Limburgers na. Heracles wist zich onder de druk uit te spelen en kwam uit het niets op voorsprong. Oussama Tannane stond enkele minuten in het veld op het moment dat hij de bal achter Kurto schoot. De doelman ging hopeloos in de fout bij het afstandsschot van Tannane en zag al grabbelend de bal in het net belanden. Tannane kwam even later zelfs nog een keer tot scoren. Met een krachtig schot schoot hij de bal in de verre hoek. De invaller mocht zich dan ook terecht 'een gouden wissel' noemen.