18.12.2013 22:18

Hupperts leidt Roda JC naar nieuwe bekerstunt

Nadat in de vorige ronde al PSV werd verslagen, heeft Roda JC voor een nieuw huzarenstukje gezorgd. In eigen huis wonnen de Limburgers met 3-1 het bekerduel met Eredivisie-koploper Vitesse. Dat betekent eindelijk weer eens een zege voor Roda JC, dat sinds de overwinning tegen PSV op 27 oktober niet meer had gewonnen.

Uitblinker bij de stuntende Limburgers was Guus Hupperts. Na een geestdodende eerste helft, waarin beide teams moeite hadden aanvallend iets te creëren, was het de 21-jarige aanvaller die het voortouw nam in het offensief van Roda JC. De Kerkraders, met Rick Plum als coach op de bank in plaats van de ontslagen Ruud Brood, kwamen fel uit de startblokken en zaten kort op hun man. Hupperts was daarin de fanatiekste persoon die zijn hele ploeg meekreeg.

Roda JC kwam in de 66e minuut dan ook volkomen terecht op een 1-0 voorsprong. Uitblinker Hupperts vond op schitterende wijze het doel. Na een verre vrije trap van de thuisploeg kopte Vitesse-verdediger Guram Kashia de bal weg uit zijn eigen strafschopgebied. Hupperts, opgesteld net achter de zestienmeterlijn, bedacht zich geen moment en nam de bal in één keer op zijn slof. Op magnifieke wijze belandde de bal in de rechter onderhoek achter doelman Piet Velthuizen.

Ook na de openingstreffer was het Roda JC dat het beste van het spel bleef houden. De 2-0 hing eerder in de lucht dan de gelijkmaker van Vitesse. Toch was het Patrick van Aanholt die een kwartier voor tijd de 1-1 tegen de touwen schoot. Giorgi Chanturia, vervanger van de geschorste  Mike Havenaar, kapte zijn directe tegenstander knap uit en zag in zijn ooghoeken Van Aanholt vertrekken. De linksback stoomde door richting het doel van Filip Kurto en schoot de bal onhoudbaar achter de doelman.

Volkomen tegen de verhouding in kwamen beide teams weer op gelijke hoogte. Marc Höcher bracht daar na tien minuten echter alweer verandering in. Waar het doelpunt van Hupperts al van grote schoonheid was, evenaarde het doelpunt van de net ingevallen Höcher deze treffer minimaal. Uit een voorzet van de eerder scorende Hupperts trapte de middenvelder de bal met een volley in de verre hoek kansloos achter sluitpost Velthuizen.

Diezelfde Velthuizen zorgde in de blessuretijd nog voor angstige momenten aan de kant van Roda JC. Velthuizen posteerde zich als stormram in het zestienmetergebied van Roda  en werd daar warempel nog gevaarlijk ook. Op schitterende wijze omspeelde hij met de bal aan zijn voeten twee Roda-verdedigers. Zijn actie liep echter op niets uit. Roda JC kon de bal onderscheppen en naar voren poeieren, waar uitblinker Hupperts de bal al stond op te wachten. Helemaal vrij kon hij op het lege doel aflopen en voor zijn tweede doelpunt tekenen, waarna scheidsrechter Kevin Blom besloot af te fluiten.