07.12.2013 22:05

RKC gunt Cambuur zeldzaam punt

De supporters van RKC hadden meer verwacht in de wedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden. De bezoekers hadden namelijk dit seizoen nog geen uitduel gewonnen en het zou tijd worden dat de Waalwijkers weer eens drie punten pakten. Daar kwam het niet van, want beide ploegen hielden elkaar in evenwicht: 2-2.

De wedstrijd kwam stroef op gang, want het was vooral een strijd op het middenveld en dat leverde weinig spektakel op. Bovendien waren er veel foute passes en onnodig balverlies. De eerste echte keer dat Cambuur-doelman Leonard Nienhuis  de bal van dichtbij zag, moest hij meteen vissen. RKC'er Robert Braber zorgde voor de 1-0 na een prima steekpass van verdediger Kenny van Hoevelen.

De vreugde van RKC werd getemperd door het uitvallen van Romeo Castelen en Evander Sno, die in de eerste helft al geblesseerd het veld moesten ruimen. Tot overmaat van ramp moest doelman Jan Šeda even later in de rust ook met een blessure het veld ruimen.

Door de noodzakelijke wisselingen leverde RKC een flinke dosis kwaliteit in en Cambuur wist daar in de eerste helft al van te profiteren. Na een dik half kopte Michiel Hemmen een hoekschop in het Brabantse doel. Niet veel later was het diezelfde Hemmen die de Leeuwarders op voorsprong schoot.

Lang kon Cambuur niet genieten van de sprong, omdat de ploeg na tien minuten in de tweede helft een strafschop tegen kreeg vanwege een handsbal van Mohamed El Makrini. RKC-aanvoerder Sander Duits weet hoe je een penalty moet verzilveren en ook in dit duel schoot hij de bal koelbloedig binnen: 2-2. RKC leek vervolgens door te willen drukken, maar dat lukte de ploeg van Koeman niet. De Waalwijkers hadden niet genoeg krachten meer om voor de overwinning te gaan.

Cambuur vond die energie nog en drukte de thuisploeg terug op eigen helft om een derde treffer te forceren. Daar slaagden de Friezen niet in, waardoor RKC en Cambuur de punten delen. Het puntje doet RKC voorlopig een plekje stijgen naar de zestiende plaats en moet afwachten wat ADO Den Haag zondag doet.

Cambuur blijft op de vijftiende plaats staan en hoopt dat datzelfde ADO Den Haag zondag niet weet te winnen, want anders passeren de Hagenaars de promovendus op de ranglijst.