19.12.2013 21:13

Kalle Johnsson en de lat houden NEC in de KNVB Beker

Kalle Johnsson wordt bedankt voor zijn goede spel.

NEC is na een miraculeuze slotfase doorgedrongen tot de kwartfinales van de KNVB Beker. In het laatste kwartier kreeg de ploeg levensgrote kansen tegen en werd de lat geraakt, maar een goal voor rust was genoeg voor een 0-1 eindstand.

FC Groningen kreeg in de eerste helft de beste kansen, maar toen lag Kalle Johnsson al meerdere malen in de weg. Hij haalde een inzet van Tjaronn Chery en Michael de Leeuw van de lijn. Vijf minuten voor rust kreeg NEC eigenlijk de eerste echte kans, en die kwam uit de lucht vallen. Groninger Tom Hiariej kopte een corner naar achteren en verschalkte zo bijna zijn eigen doelman Marco Bizot. De goalie kon de bal net onder de lat vandaan tikken. Dit leek het laatste gevaar, maar uit het niets kwam NEC op 0-1. Eric Botteghin speelde een bal te kort breed en Søren Rieks zat daar tussen. Hij bleef kalm en schoof de bal rustig onder Bizot door.

In de tweede helft zette FC Groningen meteen druk op de defensie van NEC, maar hele grote kansen werden er niet meer gecreëerd. Pas na het inbrengen van Krisztián Adorján leek de weg naar voren weer gevonden. Twintig minuten voor tijd raakte de huurling van Liverpool keihard de lat. Na die poging ging FC Groningen helemaal naar voren voetballen, wat resulteerde in een opnieuw een doelpoging die eindigde tegen het aluminium. Michael de Leeuw was ditmaal dichtbij met een kopbal, maar de gelijkmaker viel niet waardoor Groningen uitgeschakeld is in het bekertoernooi.

NEC is door de overwinning terecht gekomen in de kwartfinales. Daar kan het diverse ploegen treffen, waaronder Roda JC of Feyenoord. Ook de amateurs van JVC Cuijck zijn nog present in het bekertoernooi.