19.12.2013 22:55

Ajax na negen minuten al klaar met IJsselmeervogels

Buitenspeler Viktor Fischer kan zijn geluk niet op na de zege van Ajax. De Deense buitenspeler was in het met 0-3 gewonnen bekerduel met IJsselmeervogels goed voor twee treffers. (19-12-2013)

Ajax heeft de week bekervoetbal afgesloten met een simpele zege (3-) bij IJsselmeervogels. De formatie van trainer Frank de Boer was al na negen minuten zeker van de kwartfinale door doelpunten van Viktor Fischer en Danny Hoesen. De derde Amsterdamse treffer kwam van de voet van Fischer, die prachtig raak schoot.

De thuisploeg, koploper in de zaterdag hoofdklasse, had op een kwartier in de tweede helft na niets in te brengen tegen de landskampioen. IJsselmeervogels schoot na rust uit de startblokken en een treffer was op dat moment verdiend geweest. Verdediger Bennie van Noord was met een bal op de paal nog het dichtste bij een doelpunt.

Omdat de aansluitingstreffer in die fase uitbleef, kwam Ajax niet meer in de problemen. De bezoekers combineerden er lustig op los en waren slechts in de afwerking onzorgvuldig. Zo kregen voornamelijk Bojan en Hoesen goede mogelijkheden op een derde Amsterdamse treffer, maar zij vonden doelman Patrick Zonneveld op hun weg.

Man van de wedstrijd was linksbuiten Fischer, die met een schitterend schot voor de 0-3 zorgde. De Deense jongeling had na vier minuten spelen ook al voor de openingstreffer gezorgd, door attent te reageren op een voorzet van Bojan. Enkele minuten na de 0-1 gooide Hoesen de wedstrijd al in het slot. Na goed werk van Klaassen draaide de aanvaller zich vrij en plaatste hij de bal in de bovenhoek.