21.12.2013 21:41

Bryan Linssen schiet Heracles naast zwalkend Vitesse

Bryan Linssen had een belangrijk aandeel in deze wedstrijd.

Het is Vitesse niet gelukt om de eerste plek voor het ingaan van de winterstop veilig te stellen. De koploper kwam op een 0-2 voorsprong tegen Heracles Almelo, maar slaagde er niet in deze voorsprong over de streep te trekken. De Arnhemmers zagen Heraclied Bryan Linssen twee keer scoren en mochten uiteindelijk blij zijn dat Heracles vergat een derde doelpunt te maken.

Vitesse begon slecht aan de wedstrijd, maar het hoefde niet eens iets te creëren om op 0-1 te komen. Patrick van Aanholt kwam vanaf links naar binnen en werd niet aangepakt. Met zijn linkerbeen schoot hij richting de verre hoek, buiten bereikt van Remko Pasveer. Na de voorsprong slaagde Vitesse er niet in om kansen op verdubbeling van de score creëren. Vitesse mocht daarom Lucas Piazón bedanken dat hij vlak voor rust de 0-2 binnenschoot.

Heracles Almelo begon fantastisch aan de tweede helft. Vooral invaller  Mikhail Rosheuvel leek klaar om Vitesse over de knie te leggen. Hij stond ook aan de basis van de aansluitingstreffer. Van Aanholt werd uitgespeeld en de strakke voorzet richting de tweede paal werd ingeschoten door Linssen. Een kleine stunt leek in de maak, maar de thuisploeg had moeite om echt door te drukken. De 2-2 viel uiteindelijk dan toch nog. De uitblinkende Simon Cziommer brak door op links, speelde terug op Linssen, die zijn tweede van de avond inschoot. Vitesse knakte en kreeg het nog heel moeilijk in de eindfase, maar sleepte er uiteindelijk toch een gelijkspel uit.

Door het schamele puntje moet Vitesse afwachten wat Ajax gaat doen in het duel tegen Roda JC. Als de Amsterdammers winnen worden zij de zogenaamde winterkampioen. Het doelsaldo van Ajax is namelijk veel beter. Heracles Almelo blijft met een dertiende plaats halverwege het rechterrijtje staan. De Almeloërs hebben 22 punten uit achttien wedstrijden.