21.12.2013 21:51

Schitterende doelpunt Hadouir genoeg voor zege NAC tegen Cambuur

Cambuur heeft een dramatische week passend afgesloten. Na nederlagen tegen Ajax en FC Utrecht, was zaterdagavond NAC op eigen veld net iets te sterk: 1-0. In een matig duel zorgde Anouar Hadouir voor het hoogtepunt van de avond. De technicus schoot een kwartier voor tijd een vrije trap heerlijk tegen de touwen en werd daardoor de matchwinner.

NAC en SC Cambuur maakten er een bijzonder saaie eerste helft van. Het spel speelde zich voornamelijk af rond de middencirkel, waardoor eerste kansen schaars waren. De beste mogelijkheid voor rust was voor NAC-aanvaller Rydell Poepon, die na een slimme steekpass van Anthony Lurling Cambuur-doelman Leonard Nienhuis op zijn weg vond. Aan de andere kant van het zorgde Michiel Hemmen vroeg in de wedstrijd voor gevaar, maar Jelle ten Rouwelaar bracht redding.

Ook na rust moesten de supporters in het Rat Verlegh Stadion lang wachten op spektakel. Pas een kwartier voor tijd konden zij juichen. Hadouir, de meest gevaarlijke man op het veld, krulde vanaf een meter of twintig  de bal heerlijk in de winkelhaak: 1-0.

Die voorsprong was verdiend, want de thuisploeg had ook na rust het meeste balbezit. Tot grote kansen leidde dit niet, want Mats Seuntjens en Kees Kwakman besloten beiden een aanval met een slap rollertje. Dat deed ook Cambuur-middenvelder Bart van Brakel, die zijn schot in het zijnet zag belanden.

Door de achterstand waren de bezoekers genoodzaakt in de slotfase meer risico te nemen. Invaller Mart Dijkstra was heel dicht bij de gelijkmaker, maar hij zag zijn kopbal door Tim Gilissen van de lijn worden gehaald. NAC hield daardoor stand en stapte als winnaar van het veld.

NAC sluit de eerste seizoenshelft door de 1-0 overwinning af met 22 punten en houdt met een twaalfde plaats aansluiting met het linkerrijtje. Cambuur blijft de nummer zeventien van de Eredivisie, maar kan zondagmiddag door hekkensluiter NEC achterhaald worden.