22.12.2013 16:20

Hattrick Michael de Leeuw in doelpuntenfestijn

Een geweldige prestatie van Michael de Leeuw.
Een geweldige prestatie van Michael de Leeuw.

Zeven doelpunten vielen er in de wedstrijd FC Groningen - NEC. Michael de Leeuw nam als spits van de thuisploeg maar liefst drie doelpunten voor zijn rekening. Het werd uiteindelijk 5-2. 


Met in het achterhoofd de wedstrijd van een week geleden - toen FC Groningen en NEC het tegen elkaar opnamen in de KNVB Beker - begon de thuisploeg sterk. Het zette NEC vroeg onder druk en dit resulteerde na een kwartier in de 1-0. De Leeuw fopte zijn directe tegenstander met een lichaamsschijnbeweging en kon daardoor de hoek uitkiezen. Met een simpel schot verschalkte hij Kalle Johnsson. Dit lukte Filip Kostić tien minuten later ook. Na balverlies van NEC kon hij met links de linkerhoek vinden. Niet snel daarna was het weer raak. Een lucky van Maikel Kieftenbeld bracht de ruststand naar 3-0.


Het was de vraag of NEC nog zin had in de wedstrijd, maar die werd al snel beantwoord door De Leeuw. Met wat misschien wel het mooiste doelpunt van het seizoen kan worden zorgde hij voor de 4-0. Vanaf rechts zette Magnasco voor en met de hak scoorde hij zijn tweede treffer van de middag. Een slachtpartij leek in de maak, maar uit het niets kwam NEC tot 4-2. Christoph Hemlein mocht uithalen na een assist van  Alireza Jahanbakhsh en diezelfde Jahanbakhsh haalde schitterend uit vanaf twintig meter in de kruising. Het slotakkoord was echter voor De Leeuw, die na een mislukte voorzet van Krisztián Adorján zijn derde maakte.

NEC sluit 2013 door het verlies af als hekkensluiter in de Eredivisie. Met bijna vijftig doelpunten tegen zal vooral de verdediging zorgen baren. FC Groningen blijft lekker meedraaien in de subtop en houdt uitzicht op een plek in Europa.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner