22.12.2013 18:36

PSV sluit rampzalig jubileumjaar af met plichtmatige zege op ADO Den Haag

Ontlading bij Jürgen Locadia en Memphis Depay na een treffer van Locadia.

Eindelijk, het rampjaar 2013 van PSV zit erop. De Eindhovenaren besloten het rampzalig verlopen jubileumjaar zondagmiddag met een zege op ADO Den Haag (2-0). De overwinning kwam tot stand zonder sprankelend te voetballen. Met name in de tweede helft was dramatisch van PSV. Daarin liet PSV, nota bene tegen tien Hagenaars, helemaal niets zien.

Het fundament voor de zege was in de eerste helft al gelegd door twee treffers van Jürgen Locadia. Hij schoot een strafschop binnen en was attent bij een mislukte kopbal van Memphis Depay. De strafschop werd veroorzaakt door ADO-doelman Gino Coutinho, omdat hij Depay een scoringskans ontnam. Behalve een strafschop incasseerde Coutinho ook een rode kaart.  In de fase daarvoor had PSV al op voorsprong moeten komen vanwege grote mogelijkheden voor Depay en Ji-Sung Park.

Met de man-meer-situatie had PSV in de tweede helft alle mogelijkheden het eigen publiek een doelpuntrijke middag te geven. Daar kwam het echter helemaal niet van. De Brabanders slaagden er zelfs niet in goede kansen te creëren. PSV had echter ook niets van ADO te duchten, omdat de Hagenaars na het wegzenden van Coutinho geen vuist meer konden maken. De bezoekers hadden overigens nog wel de beste mogelijkheid om te scoren. Diep in blessuretijd miste Tom Beugelsdijk een strafschop.

PSV besluit dit kalenderjaar als de nummer zeven van de Eredivisie. Door de overwinning op ADO heeft de ploeg 26 punten uit achttien wedstrijden. De grootste zorgen zijn voor ADO, dat zestiende blijft staan. De Hofstedelingen hebben uit achttien wedstrijden zeventien punten.