22.12.2013 19:59

Cocu: resultaat is heilig voor PSV

Voor Phillip Cocu en PSV is het resultaat op dit moment heilig. Volgens de trainer is het daarom begrijpelijk dat PSV zondag ook tegen tien man van ADO Den Haag (2-0) heel voorzichtig voetbalde. ,,Misschien waren we iets té voorzichtig, maar ik begrijp dat wel. Voor de ploeg was het heel belangrijk om na vorige week bij FC Utrecht opnieuw 3 punten te pakken'', aldus Cocu.

PSV creëerde in de eerste helft legio kansen, maar zakte na rust - tegen tien man van ADO Den Haag - ver terug. ,,We konden toen niet brengen wat we wilden. Het tempo lag te laag, daarom waren we niet bij machte om ADO stuk te spelen. Gelukkig pakte onze keeper Jeroen Zoet vlak voor tijd wederom een strafschop, waardoor we de 'nul' konden houden. We moeten nog flink wat stappen zetten, maar op dit moment is het resultaat heilig. Nu is het zaak om een goede serie neer te zetten'', zei Cocu.