22.12.2013 17:20

Go Ahead stijgt naar tiende plaats door overwinning op Utrecht

Go Ahead Eagles kan na de wedstrijd tegen Utrecht met een goed gevoel terugkijken op de eerste helft van de competitie. In de eigen Adelaarshorst werd FC Utrecht met 2-1 verslagen en zo sluit de promovendus het kalenderjaar af op een tiende plaats.

De wedstrijd begon sprankelend. Al na vier minuten had Antonia de Deventenaren op voorsprong kunnen zetten, maar Ruiter redde bekwaam. En dat zou niet voor het laatst in de wedstrijd zijn zou later blijken. Een minuut na de kans van Antonia was het aan de andere kant wel raak. Cedric Badjeck beloonde zijn eerste basisplaats met een treffer, op goed aangeven van Tommy Oar. Heel lang kon Utrecht niet van de voorsprong genieten, want negen minuten later was het Jeffrey Rijsdijk die na een goed uitgespeelde aanval het lege doel wist te vinden en zodoende de gelijkmaker binnen te schieten.

Robin Ruiter was met afstand de beste man van het veld. In de dertigste minuut hield hij Falkenburg in een één-op-één duel van scoren af en later in de wedstrijd hield hij met een aantal fantastische reflexen ver in de tweede helft Rijsdijk en andermaal Antonia van het scoren af. De Utrechtse doelwacht was echter kansloos op de penalty in de 75e minuut van Jop van der Linden. Xander Houtkoop werd in de zestien gevloerd door Mark van de Maarel en van der Linden zette met de elfmetertrap Go Ahead voor het eerst op voorsprong. Utrecht was twee keer dichtbij de gelijkmaker, maar het geluk ontbrak bij inzetten van Timothy Derijck en Yassine Ayoub. Zodoende hield Go Ahead de drie punten in eigen huis en staat het momenteel op een keurig tiende plaats.