22.12.2013 22:30

Twente doet zichzelf tekort met puntendeling

Twente heeft vandaag schade opgelopen in de strijd om het koploperschap in de Eredivisie. Bij RKC werd het slechts 1-1 en met name Luc Castaignos zal zich nog wel eens achter de oren krabben.

Want de aanvalsleider van de Enschedeërs kreeg zowel in de eerste als tweede helft enorme kansen. Beide keren ontbrak de koelte en de kalmte om af te drukken. Die gemiste kansen kwam Twente duur te staan. Ondanks het enorme veldoverwicht, bleven de doelpunten lange tijd uit. RKC loerde continu op de counter en dat resulteerde twee minuten voor rust, verrassenderwijs, tot een voorsprong van de Waalwijkers. Evander Sno zette zelf de aanval op en stond ook aan het einde daarvan. Met een bekeken schuiver klopte hij Marsman en zo gingen de teams rusten met een 1-0 stand.

In de tweede helft was het spelbeeld niet anders dan de eerste helft. RKC leunde op de verdediging en Twente probeerde een gaatje te slaan in de hechte defensie van de Waalwijkers. Al had RKC een mokerslag kunnen uitdelen in de 53e minuut. Sno zette Joachim alleen op Marsman, maar de Luxemburger schoof de bal knullig naast. Tien minuten voor tijd was er dan toch een soort van gerechtigheid. FC Twente nam een counter van de thuisploeg over en Luc Castaignos benutte zijn moeilijkste kans van de avond wel. Vanaf 20 meter passeerde hij RKC-keeper Arjan van Dijk met een droge pegel.

In de overige speeltijd kon FC Twente nauwelijks meer gevaarlijk worden en zo kon RKC een (onverdiend) punt over de streep trekken.