13.01.2014 19:59

Ibrahimović wint Puskás Award

Zlatan Ibrahimović heeft meer dan een jaar na zijn fabelachtige omhaal in de oefeninterland tegen Engeland de Puskás Award gewonnen voor deze wonderschone treffer. Voetbalfans vanuit de hele wereld kozen die treffer van de Zweedse spits tot mooiste doelpunt van afgelopen jaar. Ibrahimović trof op 14 november 2012 doel met een acrobatische omhaal van grote afstand. Dat doelpunt kwam echter te laat om nog te worden genomineerd voor mooiste treffer van 2012, waarop de FIFA besloot om deze mee te laten tellen voor 2013.

Ibrahimović maakte in die oefeninterland tegen Engeland (4-2) alle vier de doelpunten van Zweden. Het ging na afloop vooral over zijn laatste, een fabelachtige omhaal die over de Engelse keeper Joe Hart en twee verdedigers in het doel plofte. "Ik deed gewoon wat'', zei Ibrahimović na afloop koeltjes.

Tot maandagavond konden voetbalfans stemmen op hun mooiste doelpunt van afgelopen jaar. De treffer van Ibrahimovic kreeg de voorkeur boven fraaie doelpunten van Nemanja Matić en Neymar.

 

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner