15.01.2014 21:51

Nijland: “Dragende spelers worden niet verkocht”

FC Groningen zal in de winterse transferperiode Eric Botteghin en Filip Kostić niet verkopen. Dat zegt Hans Nijland, algemeen directeur van de club uit Groningen, tegen FCGroningen TV. “Er is belangstelling voor Botteghin en Kostić, maar zij worden deze winterstop niet verkocht.”

De Groningse club bezit halverwege het seizoen de zesde plaats in de Eredivisie en FC Groningen wil de goede prestaties in de tweede seizoenshelft doorzetten. “Ondanks dat we in financieel opzicht vorig jaar een moeizaam jaar hebben gehad, is het gelukkig niet noodzakelijk om bepalende spelers op dit moment te verkopen”, legt Nijland uit.

Botteghin werd in juni 2013 voor 650.000 euro van NAC Breda overgenomen. De Braziliaanse verdediger is een vaste waarde in het team van Erwin van de Looi. Ook de 21-jarige Kostić heeft dit seizoen een basisplaats bij de Groningers. Na een moeilijk eerste jaar bij FC Groningen, waarin de Serviër slechts acht keer in actie kwam, is Kostić dit seizoen tot bloei gekomen. De vleugelaanvaller krijgt het vertrouwen van Van de Looi en scoorde in de eerste seizoenshelft vijf keer in achttien wedstrijden.

 

Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner