18.01.2014 21:58

Benutte penalty Sno bezorgt RKC een punt

Het venijn bij het competitieduel tussen RKC Waalwijk en FC Groningen zat zaterdagavond overduidelijk in de staart. Groningen dacht op een overwinning af te stevenen, maar RKC toonde veerkracht en wist in de slotfase langszij te komen door een benutte strafschop van Evander Sno: 1-1.

Het initiatief lag in de eerste helft in handen van FC Groningen. De gasten wisten relatief eenvoudig de wedstrijd naar zich toe te trekken. Onder anderen Filip Kostic en Tjaronn Chery lieten op positieve wijze van zich spreken. Daarnaast stond de defensie van Groningen ook goed opgesteld, waardoor het voor RKC-spits Aurélien Joachim lastig doorkomen was.

Het meeste gevaar van de uitploeg kwam van de voet van aanvaller Michael de Leeuw. Voordat de voorhoedespeler zijn werkgever op voorsprong zette, kreeg hij al diverse kansen om het openingsdoelpunt te maken.

Na ruim een half uur spelen stond de 0-1 op het scorebord. Na goed voorbereidend werk van Hans Hateboer was het een kwestie van intikken voor De Leeuw. FC Groningen zocht voor rust naar de verdubbeling, maar slaagde er niet in om de 2-0 te maken.

In de tweede helft kroop RKC meer uit haar schulp en ging het op zoek naar de gelijkmaker. Toch lukte het lange tijd niet om de verdediging van FC Groningen te slechten. Het kantelmoment van de wedstrijd was de rode kaart voor Hateboer, die na een harde overtreding op Remy Amieux met een directe rode kaart moest vertrekken. Vervolgens was het RKC dat bloed rook en in de slotfase de gelijkmaker produceerde. Na een handsbal van Maikel Kieftenbeld benutte Evander Sno de toegekende strafschop.

Met een man meer probeerde RKC een overwinning uit het vuur te slepen. De aanvallende ambities mochten echter niet baten. Zo zag Erwin Koeman, hoofdtrainer van de thuisploeg, FC Groningen-doelman Marco Bizot in de laatste minuut een inzet van Joachim uit de verre hoek tikken, waardoor een 1-1 eindstand op het scorebord stond.

FC Groningen blijft de nummer zes van de Eredivisie met 28 punten uit negentien wedstrijden. PSV, dat zondag op bezoek gaat bij Ajax, kan bij een overwinning de Groningers voorbijstreven. RKC staat veertiende met negentien punten uit evenzoveel wedstrijden.

FC Groningen speelt volgende week thuis tegen FC Twente en RKC gaat op bezoek bij Heracles Almelo.

Door: Robin Tibbe