19.01.2014 08:22

Van Basten vindt spel Heerenveen 'initiatiefloos'

Marco van Basten had zich de hervatting van de Eredivisie waarschijnlijk anders voorgesteld.  Hij zag zijn ploeg sc Heerenveen zaterdagavond in eigen huis gelijk spelen (2-2) tegen Roda JC. Een resultaat dat Heerenveen aan zich te danken heeft.

Tot aan de 1-0 van Hakim Ziyech was er vrij weinig aan de hand voor Heerenveen, want de ploeg was de bovenliggende partij. Na de voorsprong leek Heerenveen ineens te verkrampen, zag ook trainer Van Basten. "Het werd ineens een heel andere wedstrijd. We liepen achteruit en hielden op met voetballen", zei Van Basten tegen Fox Sports.

Hij vond het spel dat de Friezen lieten zien 'initiatiefloos'. Van Basten: "Zij namen de controle over en creëerden een aantal goede kansen. We konden daar niet op reageren. De 1-1 zat er aan te komen." 

In de tweede helft pakte de Heerenveen de draad weer op en door een benutte strafschop van Alfred Finnbogason leek er niets aan de hand. Maar net als in de eerste helft liet Heerenveen Roda weer terugkomen in de wedstrijd. "Na onze treffer  kreeg Roda JC opnieuw het betere van het spel. Zij namen wat meer risico's en gingen één op één spelen. Ik vind de 2-2 uitslag wel terecht."

Voetbal.com
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner