19.01.2014 08:58

Finnbogason: 'Vervelend dat je niet wint'

sc Heerenveen gaf zaterdagavond tegen Roda JC tot twee keer toe een voorsprong weg. De Friezen kwamen daardoor niet verder dan een gelijkspel (2-2). Dat tot teleurstelling van Alfred Finnbogason.

"Ik vind dat we elke thuiswedstrijd voor de drie punten moeten gaan. Zeker als je zoals vanavond twee keer op voorsprong komt, is het heel vervelend dat je niet wint. Maar we hebben al vaker wedstrijden gehad waarin je het idee hebt dat de wedstrijd gespeeld is", zegt Finnbogason op de website van Heerenveen.

Telkens als Heerenveen op voorsprong kwam tegen Roda, leek de ploeg te verlammen en te stoppen met voetballen. De Friezen stelden Roda in staat om te komen en zochten zelf te weinig de aanval. 
"Roda JC begon steeds beter te spelen. We werden naar achteren gedwongen. We verloren de controle in de resterende wedstrijd. We probeerden het nog wel, maar creëerden nauwelijks kansen", aldus Finnbogason.

"Het probleem is soms dat we naar voren willen gaan, opzoek naar nieuwe goals. Of we de boel helemaal dicht hadden moeten gooien na de 2-1? Dat vind ik ook weer een beetje negatief. We hadden op dat moment nog 25 minuten te spelen. Als je je dan de hele wedstrijd terugtrekt, vraag je ook om tegendoelpunten. We moeten daar een balans in vinden."

De spits was zelf verantwoordelijk voor de 2-1 door een strafschop te benutten. Verder was de topscorer onzichtbaar. "De ruimtes voor ons waren heel klein. Ook voor mijzelf. Ik kwam daardoor niet veel aan de bal. In zo'n situatie moet je blijven wachten totdat die ene kans voorbij komt. Dat deed ik ook. En toen nog eens. Maar er kwamen niet veel kansen voor mij."

Voetbal.com
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner